Erzurum

DAP Bölgesi’ndeki illerin kültür varlıkları envanteri hazırlanıyor

18:36 01 Aralık 2015
DAP Bölgesi’ndeki illerin kültür varlıkları envanteri hazırlanıyor

 Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamında yer alan illerin taşınmaz kültür varlıkları envanteri çıkarılacak.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi kapsamında yer alan illerin taşınmaz kültür varlıkları envanterinin hazırlanması amacıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları müdürlerinin katıldığı toplantıda, "DAP Bölgesindeki Kültür Varlıkları Envanterlerinin Hazırlanması" ve "Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi" kapsamında yapılacak çalışmaların yol haritası belirlendi.

Hazırlık çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, 2016 yılı itibarıyla envanterlerin belirlenen il merkezleri için tamamlanması konusunda görüş birliğine varıldı. 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının milli bir görev olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Bu toplantıyla tarihi mirasımızın envanterini hazırlayarak, yarınlara taşımak konusunda önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Geçmişte yaşamış insanların uğraşları sonucunda ortaya çıkan ürünler, zaman içinde aşınsa ve yok olsa da bugün mevcut olanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz elbette çok önemlidir. Bununla birlikte asıl hazine insanlığın ortak kültür varlıklarını korumak, tanımak, tüm insanlığa tanıtmaktır. Onun için tarihi mirasa sahip çıkmak konusunu kendimize görev edindik." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.