Erzurum

Erzurum'da kentsel dönüşümde sona yaklaşıldı

12:50 09 Aralık 2015
Erzurum'da kentsel dönüşümde sona yaklaşıldı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek "850 bina yıkımıyla bu işi tamamlayacağız. 72 milyar lira civarında bir para harcanmış durumda. Bu, kamulaştırma çalışmalarıyla 85 milyar lirayı bulacak" dedi.

Erzurum merkez ilçesi Yakutiye'de, belediye tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Hacıcuma Mahallesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımı yapıldı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hacıcuma, Taşmescit, Naranlı ve Kadana mahallelerini de içerisine alan yaklaşık 152 dönümlük alanda kamulaştırma ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak bin konutun inşasına da nisanda başlamayı hedeflediklerini belirten Korkut, "Kamulaştırmada yüzde 90'ın üzerindeyiz. Birinci etapta, şubat ayında bütün mahkemeler bitecek. İkinci etapta da hedefimiz nisan ayında tamamen bitirmek, 152 dönümlük alanı pırıl pırıl hale getirmek" diye konuştu.

Korkut, söz konusu mahallelerin Erzurum'un en önemli noktaları olduğunu ve kentin tarihi siluetinin korunması, ön plana çıkarılmasına özen gösterdiklerini dile getirerek şunları kaydetti: 

"Yaklaşık 2 bin 200 parsel üzerinde kamulaştırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 700'ün üzerinde bina yıkıldı, devam edecek. 850 bina yıkımıyla bu işi tamamlayacağız. 72 trilyon civarında bir para harcanmış durumda. Bu, kamulaştırma çalışmalarıyla 85 trilyonu bulacak." 

Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sosyal donatılar ve kent mimarisine uygun bir yapılaşmayla Erzurum'a farklı bir vizyon katmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.