Erzurum

Erzurum'da 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı

17:25 17 Ocak 2016
Erzurum'da 2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen "2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı Projesi" kapsamında 81 ilden gelen gençler, Erzurum'da buluştu.

Yakutiye Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ebubekir Armağan, 2023'te öğrenci hareketlerinin dünyada nasıl olacağını anlattı.

Uluslararası öğrencinin, genel olarak imkanları dahilinde başka ülkelere giderek eğitim gören kişi olduğunu belirten Armağan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de okuyan yaklaşık 90 bin yabancı öğrenciden üçte ikisinden fazlası, ekonomik ve sosyal açıdan yoksul ülkelerden geliyorlar. Birçoğu da bireysel yoksulluklarını beraberinde getiriyor. Uluslararası öğrencileri her ülke farklı statüde kabul ediyor. 1980 yılında dünyada kendi ülkesinden, başka ülkeye eğitim amaçlı seyahat eden toplam 1 milyon öğrenci varmış. 1990 yılından sonraki yıllar 'bilgi çağı' diye anılıyor. İşte 90'lı yıllardan sonra öğrenci hareketlerinde ciddi bir kırılma oluşuyor. Bu 10 yıllık süre içerisinde 1 milyonluk bir artış daha oluyor. Özellikle 2000'li yıllardaki artış ise daha dikkate değer. Geçen yıl dünyada, 5 milyon civarında öğrencinin olduğu görülüyor."

Çalıştay, çarşamba günü sona erecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.