Erzurum

Erzurum'da 10 engelliye akülü araç verildi

19:07 18 Ocak 2016
Erzurum'da 10 engelliye akülü araç verildi

Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı tarafından bağışlanan 10 akülü araç, Erzurum'da düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Belediyede düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlattı.

Gelişmekte olan ülke nüfuslarının en az yüzde 8'inin engelli insanlardan oluştuğunu ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"30 yılı aşkın bir süredir bulunduğumuz vazifelerde engelli vatandaşlarımızla yakından ilgileniyoruz. AK Parti hükümetleri tarafından, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ve gerekse de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun döneminde engelli insanlarımıza yönelik önemli yasalar çıkartıldı, önemli haklar tanındı. Ülkemiz geliştikçe her kesime ayrı ayrı daha güzel imkanlar sunulacak."

- "Acun, kısa mesajların bütün gelirini engelli vakıflarına bağışlıyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi.

Başkan Sekmen ile yaptıkları girişimler sonucu kentteki ihtiyaç sahibi 10 engelliye akülü araç dağıttıklarını dile getiren Ilıcalı, "Yeğenim Acun Ilıcalı programlarında kısa mesajların bütün gelirini engelli vakıflarına bağışlıyor. Bunlardan biri de Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı. Başkanı da Yavuz Kocaömer'dir. Yeğenim programlardan bunlara kaynak aktardığı için bizler de söyleyince sağ olsunlar kırmıyorlar. Özellikle Kocaömer'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından akülü araçlarını alan engelliler, büyük sevinç yaşadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.