Erzurum

"2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı" sona erdi

17:47 20 Ocak 2016
"2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı" sona erdi

Uluslararası Gençlik Vizyonu Derneği Genel Başkanı Rahim Türk, "Gençler Türkiye'ye özgü bir başkanlık sistemi istiyor" dedi.

Erzurum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde ve 81 ilden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen "2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı", kapanış programı ile sona erdi.

Yakutiye Gençlik Merkezi'ndeki programda konuşan Türk, gençlerin Türkiye'de yeni bir sistem istediklerini söyledi.

Rahim Türk, "Ne zaman sistem değişikliğini gündeme getirsek, olay 'rejim değişikliği' olarak algılandığı için statükocu zihniyet hemen müdahale ediyor. Gençler parlamenter sistemin Türkiye'ye artık dar geldiğini söylüyor. Haftada 3 gün toplanan Meclis'te sadece 4'er saat çalışan vekiller, 'sen bana hakaret ettin, sataştın' diyerek Meclis'i çalışamaz hale getiriyor. Bu Türkiye'nin gelişimine ket vuruyor" diye konuştu.

Başkanlık sistemi için gençlerin önerilerinin olduğunu, gençlerin Türkiye'ye özgü bir başkanlık sistemi istediğini kaydeden Türk, gençlerin ABD ve Meksika tipi başkanlık sistemlerinin konuşulmasından bile rahatsız olduklarını belirterek, "Gençler taşıdıkları misyonun farkındalar. Bu sebeple liderlik okullarının olmasını istiyorlar. Diyorlar ki; devlet 81 ilden 81 liderlik vasfı taşıyan genci bir aylık kampa alarak burada kabiliyetlerinin ortaya çıkarılmasını istiyorlar" şeklinde konuştu.

Rahim Türk, çalıştayın sonuç raporunun ise yönetimleriyle birlikte yapacakları kamptan sonra ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.