Erzurum

Doğu'da kış

11:01 28 Ocak 2016
Doğu'da kış

Dondurucu soğuklar bölge insanının yaşam koşullarını önemli ölçüde zorlaştırdı. Bölgede aralıklarla etkili olmaya devam eden kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 122, Erzincan'da 108, Tunceli'de 40, Kars'ta 13, Ağrı'da 10 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 36 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bölgede dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 36 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Diğer bölge illerindeki sıcaklık değerleri de sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 29, Erzincan'da 28, Ardahan ve Erzurum'da 27, Tunceli'de 15 ve Iğdır'da 13 derece oldu.

Kapalı yolların açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- 3 metrelik buz sarkıtları oluştu araçlar dondu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle bina çatılarında 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Sarıkamış Belediyesi itfaiye ekipleri tehlike saçan buz sarkıtlarını kırarak temizledi. Kent merkezindeki ana caddelerde oluşan buz ve biriken kar kütleleri iş makineleriyle temizlenerek, kamyonlarla şehir dışına taşındı.

Soğuk hava bölgede birçok aracın aküsü ve depolarındaki mazotun da donmasına yol açtı. Sabah işe gitmek için araçlarını çalıştırmak isteyen çok sayıda vatandaş yolda kaldı. Sürücüler, çalışır durumdaki başka araçların akülerinden takviye alarak ve mazot depolarını ateşle ısıtarak araçlarını kullanılır hale getirmeye çalıştı. Tüm çabalarına rağmen araçlarını çalıştıramayan kimi sürücüler, servislerden yardım istemek zorunda kaldı.

- Kar yağışıyla hava sıcaklığı artacak

Bölgede bugün sabah havanın parçalı ve çok bulutlu olması, öğle saatlerinden sonra ise Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Kar yağışıyla hava sıcaklıklarının da 4-6 derece artması tahmin ediliyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile eğimli yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu bölgede, vatandaşların ve yetkililerin bu konularda tedbirli olmaları istendi.

Bölgede gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 2, Tunceli'de 3, Erzincan'da 10, Erzurum'da 13, Kars'ta 14, Ardahan'da 16, Ağrı'da 18 derece olması öngörülüyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlığı il merkezlerinde Ağrı'da 73, Erzurum'da 32, Kars'ta 29, Ardahan'da 23, Erzincan'da 14, Tunceli'de 10 santimetre olarak ölçüldü. Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 150, Erzurum Konaklı'da 142, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 102 santimetreyi buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.