Erzurum

Doğu'da kış

12:18 30 Ocak 2016
Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede dün gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında 14 dereceyle Ağrı'da yaşandı. Hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Erzincan ve Kars'ta 8, Tunceli'de 6, Iğdır ve Ardahan'da 5 derece kaydedildi.

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar ile tipi nedeniyle, Tunceli'de 13, Kars'ta 5 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bölgede sabah havanın parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı, yağışların Erzurum ve kuzey ilçeleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinin kar yağışlı olması ve yağışların gece saatlerine kadar aralıklı devam etmesi tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadiseleri bekleniyor.

Bölgede gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 3, Ardahan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Tunceli'de 1, Erzincan'da 3, Ağrı'da 5 derece olması öngörülüyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlığı il merkezlerinde Ağrı'da 68, Erzurum'da 35, Erzincan ve Kars'ta 18, Ardahan'da 17, Tunceli'de 9 santimetre ölçüldü.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 150, Erzurum Konaklı'da 144, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre olarak kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.