Erzurum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

15:22 10 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Iğdır il kadın kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 35. Olağan Kurultayı ile partisinin TBMM Grup Toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a yönelik ifadelerinde hakaret suçu işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Erzurum Kadın Kolları üyeleri, Erzurum Adliyesinde bir araya gelerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. kurultayı ile grup toplantılarında yaptığı konuşmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusu dilekçesi verdi.

Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, dilekçelerin savcılığa verilmesinin ardından adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, yüzde 52 oy oranıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretle ona oy verenlerin de rencide edildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun Türk Ceza Kanunun 299. Maddesinde hükmü bulunan "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini savunan Demir, "Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

- Ardahan

AK Parti Ardahan il kadın kolları üyeleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, basın açıklaması yaptı.

Ardahan Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Kargı, seçimde yüzde 52 oy oranıyla milyonların desteğini alan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı'na yapılan hakaretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kargı, Kılıçdaroğlu'nun başta Suriye politikası olmak üzere, dış politikada da milli çıkarlar lehine değil, aleyhine siyaset yaptığını, bundan geri adım atmasını istediklerini sözlerine ekledi.

-Ağrı

AK Parti Ağrı İl Kadın Kolları Başkanı Edibe İnan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözleriyle sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçen milyonlarca vatandaşında hakaret ettiğini ifade etti.

İnan, "Kılıçdaroğlu'nun kullandığı üslubun erdemli bir siyasetçiye ve siyasete yakışmadığı aşikardır. Erdemli siyasetçi, kendi milletini katledenlere arka çıkmayıp adaletten ve vicdandan yana olandır. Erdemli siyasetçi, PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek PKK'lıları özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeye imza atmaz ve milli değerleri ayaklar altına alarak ülkesini yurt dışına şikayet etmez" diye konuştu.

- Iğdır

AK Parti Iğdır İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan hakaretin kabul edilemeyeceğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun eyleminden dolayı cezalandırılmasını talep ettiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.