Erzurum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

22:16 20 Şubat 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bin yıllık bu kadim coğrafyada bizim kardeşliğimizin arasına dinamitler koymak, çukurlar açmak istiyorlar. 'Çukur siyaseti' ile ülkeyi başka alanlara çekmek istiyorlar ama elhamdülillah, bu milletin basireti, vicdanı ve kararlı duruşuyla o çukur siyasetinde, o çukur siyasetini yapanlar yok olacaklar" dedi.

Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi'nin (ASDEP) Erzurum ayağını başlatmak üzere geldiği kentte, Aziziye ilçesindeki Çocuk Destek ve Engelsiz Yaşam merkezleri ile bir çocuk evini ziyaret ederek inceleme yaptı.

İncelemelerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde idareci ve çalışanlarla toplantı yapan Bakan Ramazanoğlu, daha sonra AK Parti Erzurum İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde milletin AK Parti'ye "12 yıldır hizmet ediyorsun ama bu 12 yıllık hizmetlerin içerisinde, benim de millet olarak gönlümde razı olmadığım bazı şeyler var" şeklinde bir mesaj verdiğini söyledi.

Bunun AK Parti'ye milletin verdiği bir uyarı olduğunu belirten Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Öncelikle Merkez Karar Yönetim Kurulu yenilendi. 'Milletimiz bir yenilik istiyor' dedik. Bu değişiklikten sonra o süreçte bir seçim kararı alındı. Seçime giderken yenilen o 'beyin takımı dediğimiz 'Merkez Karar Yönetim Kurulu ile seçim beyannamemizi değiştirdik. Mesajlarımızı, dilimizi değiştirdik. Millet bizden neyi duymak istiyor onu sorduk millete. Çünkü 12 yıldır bu yolda sevda ile el ele, kol kola yürüyorduk. Bu yürüyüşte milletin bize ihtar verdiği, 'dur' dediği o süreçte neleri yenilememiz gerektiğini milletimize sorduk. Onun arkasından aday listelerimizi gözden geçirdik. Burada yine milletin ne dediğine kulak verdik. 1 Kasım seçimlerinde milletimizin karşısına, milletin istediği liste, yeni kadro ve seçim beyannamesiyle karşısına çıktık. Bu seçimler AK Parti'nin değil, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek ülke olmanın mücadelesinin gerçekleştiği bir seçimdi. Sonunda başarıya ulaşıldı."

- "Çözüme karşı başka hesaplar"

Türkiye'de terörün bitmesi, annelerin ağlamaması ve barış güvercinlerinin uçması için bir süreç başlatıldığını hatırlatan Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminden itibaren bu süreçte büyük bir fedakarlık ortaya koyduğunu vurguladı.

Bakan Ramazanoğlu, Erdoğan'ın süreçte Diyarbakır konuşmasında, "Bu çözüm sürecinde bütün sorumluğu ben üzerime alıyorum. Eğer bir bedel ödemek gerekirse ben bedelini ödemeye hazırım. Gerekirse baldıran zehri içmeye hazırım" dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yüreğini bütün açıklıkla ortaya koyarken birileri bunun arka hesaplarını yaptı. O arka hesaplarında güya akıllarında bu milleti birbirine düşürüp bu ülkeyi kan gölüne çevirmek istiyorlardı ama şunu unutuyorlar; bu millet, bu devlet, 5 bin yıllık kadim bir devlet geleneği olan, 5 bin yıllık millet tarihi olan bir millettir. Bu 5 bin yıllık tarihin içerisinde çok badireler görmüştür. Çok devletler yıkılmış ama hemen yerine yenisi kurulmuştur. Tarihte 17-18 Türk devleti kurulmuştur ama asla ve asla o bayrak yere düşmemiştir. O devlet dağılırken başka bir devletle yoluna devam etmiştir. Aynı Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti devletine geçiş gibi. Osmanlı dediğimiz bizim dede ve ninelerimiz, çok uzak yerlerde değil."

- "Çukur siyaseti yapanlar yok olacak"

Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenler olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Bin yıllık bu kadim coğrafyada bizim kardeşliğimizin arasına dinamitler koymak istiyorlar. Bizim kardeşliğimiz arasına çukurlar açmak istiyorlar. 'Çukur siyaseti' ile ülkeyi başka alanlara çekmek istiyorlar ama elhamdülillah, bu milletin basireti, vicdanı ve kararlı duruşuyla o çukur siyasetinde, o çukur siyasetini yapanlar yok olacaklar. Bu şehit ana ve babaları gözyaşlarını içine akıyor ve 'vatan sağolsun' diyorlar. Bunların kimisi Kürt, kimisi de Türk. Onlar 'ben Kürt'üm, ben Türk'üm' demiyor. 'Vatan sağolsun, bayrak, bu millet, bu ülke' diyor. Millet dediğimiz işte biz bu kardeşlikten bahsediyoruz."

- "Terör örgütüne arka bahçe olmayın"

Ramazanoğlu, buna karşın birilerinin Mecliste terör örgütünün "arka bahçesi" gibi hareket ettiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör örgütüne Mecliste arka bahçelik yapan siyasi partiler kendilerine çeki düzen vermeli. Buradan seslenmek istiyorum, ya Mecliste dosdoğru siyaset yapsınlar ya da terör örgütü ile aralarındaki bağ konusunda net, şeffaf olsunlar. Aralarındaki o ilişki için net olsunlar. Samimi olsunlar diyoruz. Ya gelsinler Mecliste samimiyetle siyaset yapsınlar ya da kalkıp da o çukur siyasetini yapan terör örgütüne arka bahçe olmasınlar diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.