Erzurum

İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

16:57 05 Mart 2016
İçişleri Bakanı Ala Erzurum'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "İştahı kabaranlar bilsinler ki Türkiye’den alabilecekleri bir şey yok" dedi.

Erzurum'da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Ala, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden AK Parti Olur İlçe Başkanı Nihat Albayrak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından Oltu’ya geçen Bakan Ala’ya şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Dutlu Mahallesi önünde karşılama programı düzenlendi.

Daha sonra Oltu Belediyesini ziyaret eden Bakan Ala, burada geçen yıl Hakkari’de şehit düşen Uzman Erbaş Batıkan Avcı’nın babası Köksal Avcı ve Iğdır’da şehit olan Tunahan Öztürk’ün babası Nejdet Öztürk ile bir araya geldi. Ala, "İki yanımda iki kardeşimiz oturuyor ve şehit babası. Biz Türkiye’nin bütünlüğü, birliği için Erzurum’un, tüm Türkiye’nin, 78 milyonu el birliğiyle çaba sarf ediyoruz. Allah’ın izniyle bu problemi de çözmüş, yola devam etmiş olacağız" diye konuştu.

Suriye ve Irak'taki savaşları anımsatan Ala, Türkiye'nin bu bölgede bir istikrar adası haline geldiğini söyledi. Ala, demokrasinin gelişmesini, ülkenin kalkınmasını ve kişi başı gelirin 25 bin dolara çıkarılmasını arzuladıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi iki gencimiz bu memleket için, memleketimizin geleceği için, inançları için ve bu milletin birlik bütünlüğü için şehit olmuşlar. Biz onları hayırla yad ediyoruz. Ama öyle iki baba ki bu aile biz böyle olduğumuz sürece bu memleketten herkes bilsin ki hiç kimse bir şey koparamaz. Dün Silopi’deydim. Silopi’de bir şehit ailesinin evine gittim. Silopili. Orada aynı şeyleri söylediler. Yani Oltu’daki kardeşlerimin bana söyledikleri... Gerçekten mahcup oluyoruz. Bu kadar güzel ifade ediyorlar ki her şeyi. Silopi deki kardeşimiz de aynı şeyleri söylemişti ziyaret ettiğimiz de evinde."

- "Bu prangayı hep birlikte ayağımızdan çıkaracağız"

Bakan Ala, bu milletin irfanını göremeyenlerin başkalarının oyuncağı haline geldiğini söyledi. Bu milletin birlik ve beraberliği benimsediğini ifade eden Ala, "Bu millet hedefini koymuş, birliğini ortaya koymuş ve benimsemiş, etle tırnak olmuş ve geleceğe doğru yürüyor. Bu prangayı hep birlikte inşallah ayağımızdan çıkaracağız. Bunda da bir şüphe yok. O şehitlerimiz, ailelerimiz hep birlikte bedel ödüyoruz. Onlar bizim evlatlarımız, onlar bu milletin evladı" dedi.

Devletin milletiyle birlikte elinden geleni yapacağını vurgulayan Ala, "İştahı kabaranlar bilsinler ki Türkiye’den alabilecekleri bir şey yok. Türkiye’ye biraz zarar verebiliyorlar ama Türkiye’yi yolundan alıkoyamayacaklar. Çünkü müthiş bir dinamizm var, müthiş bir bütünlük var, müthiş bir gönül birliği var" dedi.

- Şehit babasından devlete teşekkür

Bakan Ala’nın konuşmasının ardından şehit babası Köksal Avcı söz istedi.

Avcı, "Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Başbakan'ımıza, Genelkurmay Başkanı'mıza özellikle çok çok teşekkür ediyorum. Tüm devlet erkanına da teşekkür ediyorum. Vatan sağ olsun. Benim üç çocuğum daha var vatana feda etmeye hazırım" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.