Erzurum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Erzurum'da

13:14 25 Mart 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Erzurum'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığının bütçesinin 1,3 milyar liradan 25 milyar liraya çıkarıldığını belirterek, "Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkanı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla da buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz. Yurt modelinden ev modeline geçtik." dedi.

Ramazanoğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığınca Palandöken Kayak Merkezi'nde vali yardımcıları ve kaymakamların katılımıyla düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Semineri'nin açılışına katıldı.

Yönetimde alınan her kararın, verilen her hükümün eşitlik terazisinden geçirilerek icra edilmesi gerektiğine dikkati çeken Ramazanoğlu, "Bu açıdan baktığımızda, yardıma muhtaç iki aileye de yardım yapmak eşitlik, yardım yaparken de ailelerdeki kişi sayısına ve ihtiyaç miktarına göre yardımın yapılması ise adaleti ifade eder. Bakanlık olarak Aile Sosyal Destek Projesi ile hayata geçirmek istediğimiz model, bu esasa dayanmaktadır. Ailelerin gelir ve ihtiyaç durumlarına göre adil bir yönetim anlayışıyla ekonomik ve sosyal yardımların tam olarak hayata geçirilmesini sağlamaktır." diye konuştu.

- "Bakanlık bütçesi 19 kat arttı"

Ramazanoğlu, hükümetlerinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na özel bir önem verdiğini dile getirdi. Bakanlık olarak, toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere toplumun tamamının sorumluluk sahalarında yer aldığına işaret eden Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu anlayışla insanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda biz varız. Sosyal yardımlar, kadın, aile, çocuk, engelli ve yaşlılar, şehit yakınları ve gazilerimiz öncelikli olarak görev alanımız içerisinde yer almaktadır. Daha önce 1,3 milyar lira olan bütçemiz bugün 25 milyar lira civarına yükselmiştir. Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuza eğitim, sağlık, barınma ve iaşe olmak üzere her türlü imkanı sağlıyoruz. Şimdi onları kültür ve sanatla da buluşturuyor geleceğe hazırlıyoruz. Yurt modelinden ev modeline geçtik. Sevgi ve çocuk evleri modeliyle çocuk hizmetlerinde yeni bir dönemi başlattık. Benzer uygulamaları engelli ve yaşlı hizmetlerinde de uygulamaya başladık. Umut ve yaşam evleriyle hizmet kalitesini üst seviyelere taşıdık."

Ramazanoğlu, konuşmasının ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile katılımcılara sertifikalarını dağıttı.

Bu arada, toplantı sonunda bir gazeteci fenalaştı. Rahatsızlanan gazeteciye ilk müdahaleyi Bakan Ramazanoğlu yaptı. Ramazanoğlu, otel lobisinde istirahat ettirilen gazeteciyi, çıkışta da ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.

- İşitme engelli çocuklarla işaret diliyle diliyle konuştu

Ramazanoğlu, seminerin ardından Erzurum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti. Burada otizm ve down sendromlu çocukların el işi faaliyetlerini inceleyen Ramazanoğlu, çocuklarla yemek yedi.

Yemek sonrası çocukların söylediği şarkıları dinleyen Ramazanoğlu, merkezden ayrılırken işitme engelli bir grup çocukla da yeni öğrendiği işaret diliyle konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.