Erzurum

Eski milli futbolcular Erzurum'da

02:19 27 Nisan 2016
Eski milli futbolcular Erzurum'da

Milli takım ve üç büyük kulüpte oynamış eski futbolcular, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nin düzenlediği spor söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversitenin bahar şenlikleri kapsamında, Mavi Salon'da gerçekleşen söyleşiye, eski futbolculardan Beşiktaşlı Ali Gültiken, Fenerbahçeli Oğuz Çetin, Galatasaraylı Hakan Ünsal ve Stadyum program sunucusu Ersin Düzen katıldı.

Söyleşide moderatörlük yapan Düzen, Erzurumspor'un şampiyonluğu hak ettiğini aktararak, "Başta stadı dolduran 25-30 bin ortalama ile takımına her zaman destek veren Erzurumspor taraftarına teşekkür ediyorum." dedi.

Oğuz Çetin, Erzurumspor'un bu başarıyı ileride daha iyi göstereceğini belirterek, Erzurumspor'un şehir olarak buna kapasitesi olduğuna ve ilerleyen yıllarda daha iyi yerlere gelip Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyledi.

Beşiktaş'ın bu sene ortaya koyduğu performansın çok güzel olduğuna değinen Çetin, "İki üç sene geriye gittiğimizde bir kulübün o kadar zorluğa rağmen takım yapılanmasını doğru yapması ve Avrupa'da Türk gençlerini kazanması çok önemliydi. Takımın içinde Demba Ba, Mario Gomez gibi futbolcuları oldu." ifadelerini kullandı.

Takımın ilerlemesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in çok önemli bir paya sahip olduğunu aktaran Çetin, şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ın son haftalarda strese girdi. Türkiye'nin örnek alacağı bir şahsiyet olan Şenol hoca futbol kulübesinde takımı güçlendiriyor. Tüm bunların sonunda ortaya çıkan performans birinci maçtan bu zamana kadar Beşiktaş'taki çıtayı hep yükseltti ama Beşiktaş'ın geçen yıllardan gelen bir sorunu var. Son haftalara geldiklerine o stresle baş edebilecekler mi? İşte Akhisar maçı bu soru işaretini büyüttü."

Çetin, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin geldiği noktanın önemli olduğunu belirterek, "Fenerbahçe çok önemli ve büyük bir kulüp." dedi.

Teknik Direktör Vítor Pereira'nın takımı iyi yönetmediğini öne süren Çetin, "Yabancı hoca geldi ve yeniden bir yapılanma oldu. Hoca bana göre çok olgun bir hoca olmadığı için duygusal anlamda git geller yaşadı. Sezon başı yanlış başladı, savunma yönüne geçti. Son haftalarda ise aslında hepimizin beklediği hücuma yönelik oynatıp rakip kaleye daha çok gidebilen 11'le çıkmaya başladı."

Ali Gültiken'in "Dışarıdan hocaya bir müdahale oluyor mu?" sorusuna Çetin, şöyle cevap verdi:

"Sportif direktörlük yapmayan, sadece transferlerde kendini gösteren bir antrenörle Başkan arasında bir tampon bölge kalmadı. Dolayısıyla mutlaka Başkan bu konuda etkin olmuştur. Bu hatalı bir davranış ama başkan ile teknik adam arasında bire bir görüşmelerde teknik adamın başkanı bilgilendirmesi lazım. Kendi doğrularını ona düzgün bir şekilde ifade edebilmeli. Vítor Pereira'nın, Aziz Yıldırım'a karşı etkileme gücünün olduğunu zannetmiyorum. Mutlaka Başkan'ın çevresinde de onu etkileyen çok insan var. Bu camiada bir yola girerken eğer güçlü ve karakterli bir yapı yoksa teknik adamda bunlara maruz kalması doğaldır. Yani doğruyu yapması yönünde birtakım ikazların olması doğaldır."

- "Galatasaray yay gibidir,ok gibi fırlamak için hazırlık yapıyordur"

Şampiyonluk mücadelesinin gerisinde kalan Galatasaray hakkında konuşan Hakan Ünsal, Galatasaray'ın kötü tercihler sonucu bu süreci yaşadığını söyledi.

Ünsal, şampiyonlukta favorisinin Beşiktaş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray yay gibidir, gerildiğinde geriye düştü anlamına gelmez, ok gibi fırlamak için hazırlık yapıyordur. Kötü tercihlerden dolayı süreç kötü yaşandı. Bu sene gitti. Önümüzdeki yıl muhtemelen çok güçlü olarak geri dönecektir. Sezon başından beri ligde en fazla gol atan, daha fazla pozisyona giren, takım temposu, üretkenliği, zevki ile her anlamda daha pozitif ve daha iyi oynadığı için Beşiktaş şampiyon olur diyorum."

- "Uzun yıllardır şampiyonluktan uzağız, özledik açıkçası"

Ali Gültiken, yeşil sahalarda yaşanan istenmeyen olaylara değinerek, bu konunun artık Türkiye'nin gündeminden çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Gültiken, kanunlarda yaptırımların olması gerektiğini savunarak, "Biz bunları eskiden yaşadık ve kötü tecrübelerimiz de var. Bunlarla ilgili yaptırım olarak kanunlarımız da oluştu ancak bu işin uygulama kısmı toleranssız devam ediyor. Bence işin temel noktası orası ama futbol alanında sanki normal bir şeymiş gibi hoşgörülü bir şekilde bu güne kadar getirdik." ifadelerini kullandı.

Gültiken, Beşiktaş'ın artık şampiyon olmayı özlediğini aktararak, şunları ifade etti:

"Uzun yıllardır şampiyonluktan uzağız, özledik açıkçası. Son 16 yıldır Beşiktaş iki kere şampiyon oldu. Rakipleriyle makas açıldı ve bunu artık kapatması lazım. Buna yaklaştık. Son Akhisar maçı çok önemli bir maçtı. Beşiktaş kazansaydı bana göre şampiyonluğunu ilan etmişti ama şu an itibarıyla mağlup olmayıp 1 puan almak bile çok önemli. Çünkü önündeki 4 maçta hala kendine göre toleransı olan açıklığı bıraktı. Sezon geneline baktığımızda, oyun yapısı, gol yüzdesi, takım performansı ve çok isteyen takım olarak Beşiktaş bütün takımların önünde yer aldı. Burada Fenerbahçe'nin rekabetteki gücünü de saygı ile karşılamak lazım. Bu kadar güzel giden ve iyi işler yaptığımız bir sezonda Beşiktaş bana göre şampiyonluğu çok çok hak etti. Öyle de bitirecek diye düşünüyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.