Erzurum

Erzurum'da organ bağışı toplantısı yapıldı

09:02 30 Nisan 2016
Erzurum'da organ bağışı toplantısı yapıldı

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organ nakli bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Palandöken dağında bir otelde düzenlenen toplantıya, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, Organ Nakli Merkezi Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu ile Gümüşhane ve Bayburt'tan organ nakli merkezi çalışanları katıldı.

Programda, organ bağışçı sayısının artması, bölge dışına hastaların gitmemesi ve organ nakline ilişkin hedefler ele alındı.

Katılımcılara çalışamalar hakkında bilgi veren Öztürk, organ naklinin tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Organ bağışçı sayısını çoğaltmalıyız. Çalışanlardan bu konuda destek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı bize her konuda aktif olarak yardım ve destekçi oluyor. Hastanemiz her türlü donanım ve alt yapıya sahip. Şimdiye kadar iki toplantı yaptık bundan sonrada sık sık toplantılar yapacağız. İnsanlar organ nakli yapsınlar. Çünkü nakil tedavi yöntemidir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.