Erzurum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ:

13:42 13 Mayıs 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, Avrupa Parlamentosunun Türk vatandaşlarına vize serbestisi için Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik istemesine ilişkin, "Türkiye'ye akıl öğretmeye çalışanlar kendi ülkelerinde, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bir terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar gereken bütün tedbirleri alıyorlar." dedi.

Akdağ, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Erkonut tarafından Yakutiye ilçesinde projelendirilen Şehristan İstanbulkapı Konut Projesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Hakkari'de 8 askerin şahit haberini büyük üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Şehitler için aileleri ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunan Akdağ, "Sekiz vatan yavrusu daha bayrağımız, vatanımız, inançlarımız, birlik, beraberlik, dirlik ve huzurumuz için Hakk'a yürüdüler, şehadet şerbetini içtiler." diye konuştu.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama gelin görün ki bu hainlere, zalimlere karşı yürütülen mücadele bir taraftan devam ederken, çok yakın bir zamanda Avrupa'dan hiç beklemediğimiz, hiç yakıştırmadığımız bir ses yükseldi. Son yapılan anlaşmalarla ilgili olarak biraz da vize anlaşmasıyla irtibatlandırılan bir biçimde Terörle Mücadele Yasası'nın yumuşatılması gibi bir kavramı ortaya attılar. Buradan Erzurum'dan çok net biçimde ifade ediyorum. Bu ifadelerle Türkiye'ye akıl öğretmeye çalışanlar, kendi ülkelerinde, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bir terör eylemi olduğu zaman alarma geçiyorlar, gereken bütün tedbirleri alıyorlar. İlgili ülkelerin aldığı tedbirlere karşı da bu tedbirlerin makul olmadığına dair hiçbir ifadeleri olmuyor."

- "Kim ne derse desin mücadelemiz en kararlı biçimde devam edecek"

Akdağ, Türkiye'nin terör örgütüyle 30 yıldır mücadele ettiğini, bu mücadelede birçok vatan evladının şehit olarak vatan toprağına düştüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yani bunlara böyle hariçten gazel okumak kolay geliyor ama bu ülkede bizim yüreğimiz yanıyor. Elbette mücadeleyi en kararlı bir şekilde yürüteceğiz. Elbette bu mücadelede omuz omuza duracağız, birlikte olacağız. Bütün partiler bu mücadelede omuz omuza durmalı ama gelin görün ki Türkiye'de maalesef terör örgütüyle omuz omuza durmayı bir maharet bilen, bunu kendilerinin siyasi anlayışı haline getiren partiler de var. Bu mübarek topraklarda bütün tarihi boyunca göğsünü ülkemize karşı saldırılara karşı siper etmiş Erzurum'dan bir kere daha gür bir sesle haykırıyorum, kim ne derse desin, bu hainlerle mücadelemiz en kararlı bir biçimde, olması gerektiği biçimde devam edecek."

- "Birilerinin keyfi için aziz şehitlerimizin hatırasına ihanet edemeyiz"

Bu mücadelede hiçbir şey karşılığında taviz vermelerinin söz konusu olmadığını, bunu bütün Avrupa ülkelerinin bilmesi anlaması gerektiğini vurgulayan Akdağ, "Birilerinin keyfi için aziz şehitlerimizin hatırasına Allah korusun ihanet edemeyiz. Bunu hem milletimiz hem yarın mahşerde Cenab-ı Hakk bize soracak. Allah'ın izniyle 79 milyon Türk milleti hep birlikte bu meseleye karşı duracağız, gönüllerimizi ve kuvvetimizi birleştireceğiz." diye konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışma ile helikopter kazasında şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

- Kentsel dönüşüm çalışmaları

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise Türkiye'ye model teşkil edecek şekilde, şehrin tarihi dokusunu koruyarak kent sınırlarında 22 değişik bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Bu dönüşümle şehrin tarihi, sosyal, ekonomik ve kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız gelişen kent dokularını ihya edip yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini anlatan Sekmen, "Binlerce yıllık köklerden gelen tarih ve kültür şehri Erzurum'a yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Şehrimizin tarihi ve gözde gelişim alanlarından biri olan bu semtte konut projelerimizden birinin temelini hep birlikte atıyoruz. Hakkari'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 620 dairelik konut projesinin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.