Erzurum

Erzurum'da organik et ve süt üretimi yaygınlaştırılacak

18:28 18 Mayıs 2016
Erzurum'da organik et ve süt üretimi yaygınlaştırılacak

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği ile Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu ortaklığında Avrupa Birliği Tarım ve Balıkçılık Hibe Programı desteğiyle yürütülen Erzurum'da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi tanıtıldı.

Projenin tanıtılması amacıyla Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıda Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) yetkililerince yapılan sunumda, Atatürk ve Ege üniversitelerinden akademisyenler, ziraat fakülteleri, tarım uzmanları, ilgili dernek üyeleri ve IFOAM yetkililerinin görev alacağı proje ile yapılacak çalışmalarla 120 işletmenin "organik" statü kazanması ve bin 500 üreticinin eğitilmesi ve yörede organik tarım ve hayvancılık konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendiği bildirildi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum'un kalkınmasına yönelik olarak var olan 4 potansiyelden birinin tarım ve hayvancılık olduğunu söyledi.

AB destekli projenin, Türkiye'nin önemini de ortaya koyduğunu dile getiren Ilıcalı, "AB'nin, Türkiye'ye ihtiyacı var çünkü AB'nin yapmaya çalıştığı bir çok konu için Türkiye çok önemli bir potansiyel. Organik tarım ve hayvancılık konusunda Erzurum gibi potansiyeli olan yer yok. Buradaki rakım, iklim ve geçmişten itibaren kimyasal gübre kullanılmaması bu potansiyeli sağlıyor. Gelin daha büyük projeleri hep birlikte yapalım." dedi.

Çiftçilerin proje uygulamasına ilişkin sorularının da yanıtlandığı toplantıya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar da katıldı.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.