Erzurum

Erzurum'da eğitim ve uygulama amaçlı cam sera açıldı

15:26 24 Mayıs 2016
Erzurum'da eğitim ve uygulama amaçlı cam sera açıldı

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul gören "Eğitim-Uygulama Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi" kapsamında kurulan seranın açılışı yapıldı.

Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan açılışta, geçen yıl hayata geçirilen projenin içeriği hakkında bilgi verildi.

Proje kapsamında eğitim ve uygulama amaçlı cam sera ve Palandöken sınırları içerisinde Erzurum-Kars ve Erzurum-Bingöl karayolları üzerindeki beş mahallede birer adet olmak üzere toplamda altı tane seranın kurulumu gerçekleşti.

Projeyle, kış aylarının düşük sıcaklığı, gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması ve yaz aylarındaki düşük gece sıcaklıkları nedeniyle tarımsal yetiştiriciliğin sınırlı oldu ilde, bu tür olumsuzlukları önlemek ve bilinçli çiftçi popülasyonuyla verim ve kalitesi yüksek üreticiliği yaygınlaştırmak ve modern yetiştiricilik tekniklerini gerek teori gerekse eğitimlerle uygulamalı gösterimlerle yaygınlaştırmak amaçlanıyor.

Açılışa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.