Erzurum

Erzurum, Ağrı ve Iğdır valileri, Nahcivan'da

20:36 24 Mayıs 2016
Erzurum, Ağrı ve Iğdır valileri, Nahcivan'da

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın ile Iğdır Valisi Davut Haner, sınırı geçerek Türkiye’nin Nahcivan Başkonsolosu Nihat Erşen ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’u ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, ziyaret programında coğrafi yakınlığı ve gönül bağı bulunan Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile bölge illeri arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi konularının görüşüldüğü belirtildi.

Ziyarette Erşen, misafirlerini Nahcivan’da görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Konsolosluk ziyaretinin ardından valiler Başkonsolos Nihat Erşen’le birlikte Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov'u ziyaret etti.

Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette, Ali Meclis Başkanı Talibov konuklarını Nahcivan'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ziyaret süresince yapılan görüşmelerde karşılıklı ziyaretlerin artırılması, Nahcivan Özerk Cumhuriyeti ile Erzurum başta olmak üzere, bölge illeri arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için kültür, sağlık, eğitim ve ticaret alanlarında neler yapılabileceği gibi hususlarda görüş alış verişinde bulunuldu.

Görüşmelerin ardından Altıparmak ve beraberindeki Ağrı ve Iğdır valileri, en kısa zamanda Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’u şehirlerinde görmeyi umduklarını belirterek, Türkiye’ye döndü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.