Erzurum

7. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı

12:18 25 Mayıs 2016
7. Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı

Erzurum'da düzenlenecek olan 7. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Cumhuriyet Caddesinde bir kafede düzenlenen basın toplantısında, 250 firmanın katılacağı fuara ilişkin bilgiler verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, toplantıda yaptığı konuşmada, tarım sektörünün tüm ülkeler ve ilimiz için önemli ve stratejik bir sektör olduğunu ve bu sektörün sürekli gelişme ve değişme içinde olduğunu söyledi.

Akar, fuarların, ekonominin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirterek, "Bu fuarlarda çiftçilerimiz, sanayicilerimiz, perakendecilerimiz, tüketicilerimiz bir araya geliyor. Bu anlamda fuarlar, çok önemli organizasyonlardır. Fuarların, hem ülkedeki ürünlerin buraya getirilmesi hem de burada üretilen ürünlerin ülke içi ve dışındaki pazarlarda tanıtılmasında çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum." dedi.

Bu fuarı canlı tutmak istediklerini aktaran Akar, şöyle devam etti:

"Gelecek yıl Erzurum'da yapımı devam eden fuar alanının bitmesinin ardından, Erzurum potansiyeli ve çevrede komşu illerinin fazla olması hasabiyle burasını uluslararası bir fuar alanı yapmak istiyoruz. en kötü ihtimalle Türki Cumhuriyetlerimizde olan ülkelerden buralarda stant açtırmak suretiyle hem oradaki teknolojileri ve yenilikleri buralara getirmek hem de kendi ürün ve çalışmalarımızı onlara tanıtıp, pazar oluşturmak adına bu fuarımızın canlı olması gerekiyor."

Fuarı düzenleyen Atlas Uluslararası Fuarcılık firma yetkilisi Fevzi Atasagun ise, 7 yıldır Erzurum'da tarım fuarı organizasyonunu yaptıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

"Erzurum'u seçme sebebimiz Erzurum doğuda bir merkez ve bundan dolayı bu fuara yaklaşık 30'a yakın il ziyaretçi olarak gelecektir. Bu fuarı arazide düzenliyoruz. Arazide yapma amacımız, burada hem bir fuar alanı oluşturmak hem de fuara katılan firmalar makinelerini arazilerde uygulamalı olarak çiftçilerimize daha verimli bir şekilde sunma imkanı sağlamaktır."

Fuarın amacı, tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi ve yaygınlaşması, tarımla uğraşan çiftçilerin ve hayvancıların sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip etmelerini sağlamak.

Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında, yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöver, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama aletleri, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem ve katkı maddeleri, ilaç, gübre alet ve ekipmanlarını görme, değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşturulacak.

Fuara katılan firmalar, 29 Mayıs'a kadar arazide makine ve ekipmanlarının uygulamalı olarak tanıtımlarını sağlayacaklar.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.