Erzurum

65. Hükümet'in kurulması

16:31 26 Mayıs 2016
65. Hükümet'in kurulması

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, TÜMSİAD olarak 65. Hükümet'te yer alan Erzurumlu iki bakanla gurur duyduklarını belirterek, buna vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.

Burucu, yaptığın yazılı açıklamda, 65. Hükümet'te Erzurumlu iki ismin bakan olarak bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'ın Erzurum'a verdikleri değeri bir kez daha gösterdiğini kaydeden Burucu, "Prof. Dr. Recep Akdağ'ın yeniden Sağlık Bakanlığına atanması, hem Erzurum, hem de ülke açısından çok önemli. Bakan Akdağ 10 yılı aşkın bir süre Sağlık Bakanlığı görevini büyük bir başarıyla sürdürmüştür. Sağlıkta yapılan dönüşümle vatandaşın yüreğinde önemli bir yere sahip olmuştur. Vatandaş sağlıkta yapılan dönüşümle kendisine hizmeti algılamış ve saygınlık kazanmıştır. Vatandaş sağlıkta hizmetin kapılarının kendisine sonuna kadar açıldığını görmüş, yine sağlıkta yapılan dönüşümü yapılan seçimlerde sandıkta AK Parti'ye oyunu vererek ifade etmiştir. Recep Akdağ, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli desteğiyle sağlıktaki bütün kara kapıların yıkılması anlamında cesurca adımlar atmasını başarmıştır. Sayın Akdağ'ın bundan sonraki çalışmalarının yine vatandaşın yüzünü güldüreceğine yürekten inanmaktayız." ifadelerini kullandı.

Burucu, yine Erzurumlu ve bulunduğu her görevde başarılarıyla kendinden söz ettiren Efkan Ala'nın da İçişleri Bakanlığı görevini laikiyle yaptığını herkesin bildiğini kaydetti.

Ala'nın terör ve terörizmle mücadelede başarılı çalışmalarıyla ülke insanın takdirini kazandığını aktaran Burucu, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"TÜMSİAD olarak her iki bakanımızla gurur duymaktayız. 65. Hükümet'te iki Erzurumlunun bakan olarak yer almasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım'a minnet duygularımızı iletiyoruz. Ayrıca bölgemiz itibariyle Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Bayburt Milletvekili Naci Ağbal'ın da yeniden Maliye Bakanlığına getirilmesinin de yine bölgemizin kalkınmasına, gelişmesine katkı yapacağından hiçbir şüphe duymamaktayız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.