Erzurum

Erzurum'daki "kuyumcudan gasp" davası

16:43 26 Mayıs 2016
Erzurum'daki "kuyumcudan gasp" davası

Erzurum'da kuyumcu dükkanındaki gasp iddiasına ilişkin, 11 sanığın 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Orhan ve Mesut Şahin ve 18 yaşından küçük B.P. ile tutuksuz sanıklar Ferhan ve Semih Şahin, Yusuf Demir, Ayhan Burucu ve 18 yaşından küçük R.Ş. ve avukatları katıldı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Recep Yalçın, Mehmet Nuri İpek ve Erhan Şahin ile müşteki İbrahim Abay ise yer almadı.

Tutuklu sanıklardan Orhan Şahin, savunmasında çok pişman olduğunu söyledi.

Evli ve anne ile babasına bakmak zorunda olduğunu belirten Şahin, "Hem kendi aileme hem de anne ve babama bakmam gerekiyor. Kardeşlerimden biri asker, diğerleri de küçük olduğu için ailem zor durumda. Geçimlerini sağlamak bana kalıyor, tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada sanıklar hakkında iddianamedeki suçlamaları tekrarladı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve mütalaaya karşılık savunmalarını hazırlamaları için sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

Yakutiye ilçesinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, geçen yıl 2 Ekim'de iş yerinden çıkıp evine gittiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp, elleri kelepçelendikten sonra aracın bagajına konularak kaçırılmış, anahtarını aldıkları kuyumcu dükkanını soymak isteyen şüpheliler, alarm nedeniyle başarılı olamayınca Abay'ı iş yerine götürerek bıçak tehdidiyle alarmı devre dışı bıraktırmış ve içerideki 60 bin lira ile 210 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alarak kaçmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, paranın büyük bölümünü harcadıkları ve bazı altınları sattıkları belirlenen 11 şüpheliyi, kalan ziynet eşyalarını kadayıf dolması ile peynir bidonları ve pekmez kutuları içinde İstanbul'a götürme hazırlığı yaparken, çalınan 5 bin lirayla yakalamıştı.

Şüphelilerden 3'ü tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, "cebir ve tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.