Erzurum

Hayırsever iş adamından eğitime destek

16:19 28 Mayıs 2016
Hayırsever iş adamından eğitime destek

Erzurumlu hayırsever işadamı Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu'nun 6 milyon liraya yaptırdığı özel öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Hilalkent'te 3 dönüm üzerine 150 kişi kapasiteli Nafiz Şahsuvaroğlu Özel Öğrenci Yurdu'nun açılışında yaptığı konuşmada, her şeyin başında eğitimin geldiğini söyledi.

Eğitim olmadan hiç bir şeyin olmayacağını vurgulayan Terzi, "Bizleri cehaletten eğitim yuvalarında yetişen çocuklarımız kurtaracak. Başımıza ne geliyorsa eğitimsizlikten ve cahillikten geliyor. Bizler ne kadar eğitimli olursak karşı taraftaki insanlar bizi kandıramaz. Böyle eğitim yuvalarında yetişen kardeşlerimiz, bu cahillikten bizleri kurtaracaklardır" diye konuştu.

Yavuz Nihat Şahsuvaroğlu da dedesinin ismini yaptırdığı yurda verdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"En iyi nesillerin yetiştirilmesi için yapılan bu binaların dünyanın her yerinde olması lazım. Biz kendi şahsımıza güzel ve layık gördüğümüz her şeyi bütün insanlığa görürüz. Güzel olması gerekeni paylaşarak, güzelleştiren bir kültürden gelen nesiliz. Bir Erzurumlu olarak dünyanın her yerinde bununla gurur duymuş, bununla birlikte İslama her türlü yatırımı yapmaktan hiç çekinmeden elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ticaret yaptığımız her yerde bu yardımları yapacağız ve inşallah başarılı da olacağız."

Kur'an-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından yurdun kurdelesi kesildi.

Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Palandöken Belediye Başkan Vekili Zafer Bülent Engin, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, çok sayıda vatandaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.