Erzurum

Erzurum'daki "kuyumcudan gasp" davası

17:52 08 Haziran 2016
Erzurum'daki "kuyumcudan gasp" davası

Erzurum'da kuyumcu dükkanından gasp yaptıkları iddiasıyla yargılanan 11 sanık, 1 yıl 8 aydan 13 yıl 7 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mesut ve Orhan Şahin, 18 yaşından küçük B.P. ile tutuksuz sanıklar Ferhan Şahin, Yusuf Demir, Ayhan Burucu ve 18 yaşından küçük R.Ş. hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Semih ve Erhan Şahin ile Recep Yalçın katılmadı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, cumhuriyet savcısının önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Orhan ve Mesut Şahin'i "kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 13 yıl 7 ay 10 gün, diğer sanık B.P.'yi de "kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçundan 9 yıl 26 gün hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca, tutuksuz sanıklar Erhan ve Ferhan Şahin ile Recep Yalçın'ı aynı suçlardan 6 yıl 9 ay 20 gün, Ayhan Burucu ve Mehmet Nuri İpek'i 1 yıl 8 ay ve 18 yaşından küçük R.Ş'yi "kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından toplam 4 yıl 6 ay 3 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklar Yusuf Demir ile Semih Şahin hakkında "yağma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası veren heyet, hükmün açıklanmasını erteledi.


- Olay

Yakutiye ilçesinde kuyumculuk yapan İbrahim Abay, geçen yıl 2 Ekim'de iş yerinden çıkıp evine gittiği sırada yüzüne biber gazı sıkılıp, elleri kelepçelendikten sonra aracın bagajına konularak kaçırılmış, anahtarını aldıkları kuyumcu dükkanını soymak isteyen şüpheliler, alarm nedeniyle başarılı olamayınca Abay'ı iş yerine götürerek bıçak tehdidiyle alarmı devre dışı bıraktırmış ve içerideki 60 bin lira ile 210 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alarak kaçmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, paranın büyük bölümünü harcadıkları ve bazı altınları sattıkları belirlenen 11 şüpheliyi, kalan ziynet eşyalarını kadayıf dolması ile peynir bidonları ve pekmez kutuları içinde İstanbul'a götürme hazırlığı yaparken, çalınan 5 bin lirayla yakalamıştı.

Şüphelilerden 3'ü tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, "cebir ve tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.