Erzurum

Erzurum'daki "yasa dışı dinleme" davası

16:58 22 Haziran 2016
Erzurum'daki "yasa dışı dinleme" davası

Erzurum'da "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin, eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile "böcek" davası hükümlüsü eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Uçak ile Yücel Bilgiç, Soysal Aktürk, Serkan Doğan, Serdar Aydın, Sadık Gemiş ve avukatları katıldı.

Duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yargılandığı dava nedeniyle Ankara'da cezaevinde bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve diğer 13 sanık ise katılmadı.

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve tanık ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014'te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve Başkomiser Aslan Kartal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 162 sayfalık iddianameyle Uçak ile emniyet amirleri Doğan, Aktürk, Bilgiç ve başkomiser Kartal ile Romanya'da yakalanan Sedat Zavar ve diğer 14 sanık hakkında, "Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.