Erzurum

Erzurum'da "Recep Akdağ'ı tehdit" davası

17:39 22 Haziran 2016
Erzurum'da "Recep Akdağ'ı tehdit" davası

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı, Erzurum'da 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları sırasında "tehdit ettiği" ve "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla hakkında 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık sanık Yaşar Kalın katılmazken, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatı Kıyasettin Kaya, yaptığı savunmada, sanığın müşteki ile aralarında bir husumet olmadığını ve içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan dolayı serzenişte bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle kasıt ölçüsünde bir beyanda bulunmasıyla müşteki tarafın vekil tarafından temsil edilmesi hukuka uygun değildir. Bu memlekette insanlar bilerek ve isteyerek cahil bırakıldı, onların cahilce birkaç söz söylemesi bizim onurumuza dokunmasın." dedi.

Akdağ'ın avukatlığını üstlenen İbrahim Küçükoğlu ise sanık avukatının savunmasına karşılık, "Burada hem şahsımıza hem de müvekkilimizin şahsına sözler söylenmiştir. Meslektaşımın beyanlarında da sanığın hakaret ettiği söylenmektedir. İfadelerine baktığımız zaman terör örgütü propagandası yapmıştır. Sanığın söylediklerinin ekonomik durumu ile bir alakası yoktur." diyerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Savcılık da toplanan deliller ve yapılan yargılama sonucunda sanığın üzerine atılı suçları işlediğinin sübuta erdiğinin anlaşıldığını belirterek, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerince cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tam teşekküllü bir devlet hastanesine sevki ile akıl rahatsızlığı yönünden suç tarihinde üzerine atılı tehdit ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan ceza sorumluluğunu etkileyen bir husus bulunup bulunmadığı konusunda rapor düzenlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, 1 Kasım 2015'te yapılan milletvekili genel seçimi öncesinde Mahallebaşı mevkisinde seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği bir kahvehanede, Akdağ'a sözlü tehditte bulunduğu ve terör örgütü propagandası yaptığı öne sürülen Yaşar Kalın gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kalın hakkında "tehdit" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.