Erzurum

Erzurum'da belediyeden ramazanın ruhuna uygun etkinlikler

12:02 23 Haziran 2016
Erzurum'da belediyeden ramazanın ruhuna uygun etkinlikler

Erzurum Büyükşehir Belediyesince ramazan dolayısıyla tarihi Yakutiye Medresesi'nde dini sohbet programları düzenleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam aleminin nefsi terbiye eden, sabrı öğreten, nimetlerin kadrini bildiren, mağfiret ve rahmet ayı ramazana ulaşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Hazreti Muhammed'in "evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş" olarak tarif ettiği ramazanın ilahi rahmetin Müminlerin gönüllerini doldurduğu müstesna bir ay olduğunu belirten Sekmen, şöyle konuştu:

"Ramazan, bir rahmet ve mağfiret ayıdır. Bilerek ya da bilmeyerek yapmış olduğumuz günahlardan kurtulmak, arınıp tertemiz olabilmek için bulunmaz bir zaman dilimidir. Bu ayda oruç tutan Müminlerin duaları ve tövbeleri kabul edilir. Ramazan düşenin elinden tutmak, fakir ve fukarayı gözetmek, öksüzü, yetimi, yoksulu sevindirmek gibi kerem ve faziletlerin yüksek ahlaki değerlerin yaşanması gereken bir aydır. Ramazan ve bu ayı güzelleştiren, özelleştiren, pek kıymetli hale getiren oruç sayesinde tüm İslam aleminde müstesna bir heyecan yaşanmakta, unutulan manevi değerlerimiz hatırlanmakta, körelen vicdanlarımız yeniden hayat bulmaktadır."

- Ramazan etkinlikleri

Sekmen, ramazanı ruhuna uygun idrak etmek için çeşitli etkinliklere imza attıklarını dile getirerek, "Milli duygularına ve maneviyatına gönülden bağlı, mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içerisinde Ramazan İkliminde Müzakereler adlı dini sohbet programları düzenliyoruz. Ramazan ayının mahiyeti, İslam tarihi, Erzurum'da ramazan, tarih, edebiyat, sanat ve şiir konulu dini sohbetlerin yer aldığı programa, her gün ülkedeki seçkin gazeteci ve yazarlarla alanında uzman üniversite hocaları katılıyor." diye konuştu.

- Gıda ve ekmek yardımları yapıldı

Ramazan dolayısıyla Havuzbaşı Kent Meydanı ve Narmanlı Camisi yanında 3 iftar çadırı kurduklarını kaydeden Mehmet Sekmen, 18 ilçede de "birlik ve beraberlik sofraları" kurarak vatandaşlarla iftar yaptıklarını vurguladı. Sekmen, "Ramazan ayı gelmeden maddi durumdan yoksun vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme adına bu yıl bin 674 aileye 167 bin 400 liralık gıda kartı dağıttık. Yine bu ay içinde de söz konusu bin 674 aileye 208 bin 410 ekmek yardımında bulunuyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.