Erzurum

Yoldaki çukurları vatandaşlar kapattı

12:21 24 Haziran 2016
Yoldaki çukurları vatandaşlar kapattı

Narman ilçesine Bağlı Şekerli Mahallesi sakinleri ile çevredeki köylerde yaşayanlar ilçeyle ulaşımın sağlandığı yolun bozuk olan kısımlarını kendi imkanları ile tamir etti.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki 4 mahallenin kullandığı yol, atılamayan asfalt, kapatılmayan kasis ve çukurlar nedeniyle kullananların korkulu rüyası haline geldi.

Kendi imkanlarıyla traktör içerisinde hazırladıkları çimento harcı ile kasisleri dolduran köylüler kendi imkanları ile yolu tamir ediyor.

Döktükleri betonların önlerine ağaç ve tahta parçaları koyarak sürücülerin dikkatini çekmeye çalışan bölge sakinlerinden Adem Sevim, yolun 4 kilometrelik kısmının böyle olduğunu belirterek, "Ben köyüme motosikletle, traktörle gidip geliyorum. Akşam motosikletle geliyordum az kaldı düşecektim. Motosiklete bile bu yollar dar geliyor, onun için akşam köye gelince arkadaşlarla konuştum. Sütpınar Mahallesinden bulunan arkadaşımla birlikte böyle bir şey yapmaya karar verdik. Kum ve çimento alarak yer yer 30 santimetre ve 2 metre uzunluğundaki kasisleri kapatmaya başladık." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.