Erzurum

Milli judocular 2 bin 800 rakımda güç depoluyor

11:55 27 Haziran 2016
Milli judocular 2 bin 800 rakımda güç depoluyor

YUNUS OKUR - Büyük ve genç erkek milli judo takımları, 2 bin 800 rakımlı Erzurum'un Palandöken Dağı'nda kampa girdi.

Palandöken Dağı'ndaki bir otelde kamp yapmaya başlayan milli sporcular, yeni sezon hazırlıklarını yüksek irtifada kuvvet ve güce dayalı antrenmanlarla sürdürüyor.

Milli judocular, yüksek rakımın avantajlarından faydalanarak yeni sezona zinde başlamak için güç depoluyor.

Milli takım antrenörü Sezer Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcu olduğu dönemlerde Erzurum'da kamp yaparak yüksek rakımın avantajlarından faydalandığını söyledi.

Yüksek rakımın sporcular üzerindeki etkisini yaşayarak tecrübe ettiğini ifade eden Huysuz, şöyle konuştu:

"Bu yıl ilk defa yükseklik kampını, kondisyon kampıyla bağladık. Yılda iki defa bu yükseklik kampını gerçekleştireceğiz. Gençlerin bu yıl Avrupa Şampiyonası var. Büyükler de 2020 Olimpiyat Oyunları'nın hazırlıklarına şimdiden başlayacak. 21 günlük bir kamp programımız var. 21 günde sporcunun belli bir kondisyona çıkması gerekiyor. Bazı günler 3 antrenman, bazı günler ise 2 antrenman yapıyoruz."


- "Yüksek rakıma alışan sporcu kolay yorulmuyor"


Sezer Huysuz, yüksek rakımda oksijenin daha az olduğunu, dolayısıyla böyle yerlerde yapılan kampların vücudun direncini ve kapasitesini artırdığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burada nabız yükseltmek çok kolay ancak 2 bin rakımda antrenman yapmak çok zordur. Buradan deniz seviyesine indiğimizde çocuklarda bu yorulma daha da gecikecek. Bu gecikme olduğu için de biz müsabakalarda istediğimizi yapmış olacağız. Bu antrenmanlar kondisyon olarak en iyi seviyeye gelmemizi sağlayacak."


- "Yeni hedefler için buradayız"


Büyük Erkekler Judo Milli Takımı Kaptanı Sinan Sandal ise kampta yeni hedeflere hazırlandıklarını belirtti.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etmek için puan topladıklarını ancak sınırda kaldıklarını anlatan Sinan Sandal, şunları ifade etti:

"Yıl boyunca yapılması gereken yükseklik kampından birini burada geçiriyoruz. Yeni sezonda maçlarımız var. Yüksek rakımdayız, deniz seviyesinden geldiğimiz için biraz zorlanıyoruz ama emeğimizin karşılığını alacağız diye düşünüyorum. Kısa vadeli hedeflerimiz var ama 2020 Olimpiyat Oyunları gibi uzun vadeli hedeflerimiz de var. Onun için buradayız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.