Erzurum

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

18:48 29 Haziran 2016
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Erzurum İnsani Yardım Derneği Başkanı Bülent Güven ve Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yapılan terör saldırısını kınadı.

Güven, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, menfur saldırıdan dolayı çok müteessir olduklarını söyledi.

Yaşanan terör hadisesinin herkesi derinden üzdüğünü belirten Güven, "Türkiye halkı olarak terörden yıllardır acı çekmiş, canı yanmış, çok ağır bedel ödemiş insanlarız. O yüzden bu vahim olayın üstesinden yine birlik ve beraberlik ve kardeşlik ile gelmek zorundayız. Bu sorun hepimizin sorunu. Ülkemize ve milletimize kast etmek isteyen art niyetli bütün güçlere karşı birlikte mücadele etmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Hiç kimsenin böylesi acı hadiseler üzerinden siyasi çıkar elde etme gibi basitliğe düşme hakkı yoktur." diye konuştu.

Güven ülkenin çok uluslu saldırı altında olduğuna işaret ederek, "Bu saldırıların temel amacı Türkiye'yi kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olmasını engellemektir. Allah şu mübarek günlerin hatırına millet olarak birlik ve beraberliğimize sahip çıkma şuuru versin ve kardeşliğimizi daim eylesin. Bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bizler İHH olarak, nerede ve kime karşı yapılırsa yapılsın terörün her türlüsünü lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen hain terör saldırısını lanetleyerek, “Huzur, kardeşlik ve barış ayı ramazanı kana bulayan, insani bütün değerleri hiçe sayan İstanbul ve Diyarbakır'daki hain terör odaklarının saldırılarını kınıyor, şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, milletimize sabır ve metanet diliyorum. Teröre karşı gün birlik günüdür." dedi.

Saldırının ülkenin birlik beraberliğini bozma amaçlı olduğunu, bu nedenle terörün her türlüsünü lanetlediğini ifade eden Duman, tek yürek halince terör ve terör örgütlerinin bitirileceğini belirtti.

Duman, "Milletimiz, her zaman olduğu gibi devletine sınırsız desteğini sürdürecektir. Milletin güvenini ve desteğini hisseden devlet de özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak terörle mücadeleyi kesin sonuç alıncaya kadar sürdürecektir" vurgusu yaptı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.