Erzurum

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

03:56 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bütün Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Elbette bu asilerin belleri kırılacak. Elbette bunlar hukuka teslim edilecek ve bunlar cezalarını görecekler. Hem de Türkiye'de bir daha hiç kimsenin bir darbeye teşebbüs edemeyeceği biçimde görecekler" dedi.

Akdağ, Erzurum Polis Evi'nde Ankara ve İstanbul'daki askeri kalkışmaya ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Kentteki Cumhuriyet Caddesi'nde yüzbine aşkın Erzurumlu ile ayakta olduklarını ve bu demokrasi mücadelesini kazanıncaya kadar Erzurumluların evlerine girmeyeceğini ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Nasıl ki dedelerimiz, annelerimiz bir sabah selasıyla memleketini muhafaza etmek için tabyalara ölümüne gitmişlerse, Erzurumlular olarak ayaktayız. Bunun sebebi Erzurum'da bu kalkışmacıların, bu isyancıların, asilerin vatana ihanet şebekesi içerisinde yer alanların Erzurum'da ciddi bir faaliyet halinde olması değil, Erzurum'da tek yürek, tek gönül olarak hem bütün Türkiye'ye hem bütün dünyaya bir demokrasi, vatan nöbeti nasıl tutulur, bunu gösterdik. Yüzbini aşkın insan iki saattir bu meydandayız, hiçbirinde bir yorgunluk yok. Erzurum'un çok kıymetli hocaları geldiler, burada vatandaşlara hitap ettiler ve dua ettiler."

Akdağ, genç ihtiyar binlerce vatandaşın demokrasi nöbeti tuttuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hiç bir endişemiz yok. Ordumuzun Başkomutanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın duruma vaziyet ettiğini görüyoruz ama yine de biz Erzurum'dan gür bir ses yükseltmeliydik. Bugün görevimiz buydu. Bu görevi layığıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Aksi takdirde biz dedelerimizin mirasına sahip çıkamamış olurduk. Aksi takdirde biz yarın çocuklarımızın yüzüne bakacak bir hali kendimizde bulamamış olurduk."

- "Bu demokrasi nöbetine canımızı feda edecek kadar varız"

Gerçek TSK, tamamen vaziyet etmiş olsa da bu meydanlarda olduklarını ve sabah namazını vatandaşlarla camileri doldurarak kılacaklarını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:

"Bu demokrasi nöbetine canımızı feda edecek kadar varız. Bütün Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Elbette bu asilerin belleri kırılacak. Elbette bunlar hukuka teslim edilecek ve bunlar cezalarını görecekler. Hem de Türkiye'de bir daha hiç kimsenin bir darbeye teşebbüs edemeyeceği biçimde görecekler. Bu asiler şunun farkında değiller. Türkiye 1960'lı yıllarda değil. Bütün televizyonlar gerekenleri yansıtabiliyorlar. Sadece TRT binasını basarak bu işi halledebileceğini zannedecek kadar da tarihin gerçeklerinden, çağdaş gerçeklerden uzak kalmışlar. Ayrıca valimizin bize verdiği bilgiye göre Erzurum'da 4 kişinin tutuklanması için gerekli kararlar çıkarıldı ve gereği de yapılacak. Erzurum'da büyük bir kalkışma zaten yok. Bu milletin böyle durduğu bir yerde hiç kimse millete karşı bir kalkışma yapamaz. Hiç kimse buna cesaret edemez."

Polis Evi balkonundan halka hitap eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise 9. Kolordu Komutanı'nın darbecilere destek vermediğini belirterek, "Komutanımız bu işe kalkışan 4 kişiyi tutukladı." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.