Erzurum

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

04:32 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Erzurum'un Oltu, Aşkale, Horasan ve Uzundere ilçeleriyle Ağrı'nın Patnos ve Eleşkirt ilçesinde vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın memleketi Erzurum'un Oltu ilçesinde binlerce kişi. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak darbecilere karşı sloganlar attı. Merkez Camiden selaların verilmesinin ardından, Kur'anı-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra 65 yaşındaki Fatma Şahin'in okuduğu şiir, alanda bulunanları coşturdu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek konuşma yaptı.

Ziyrek, konuşmasında, "Oluşturduğunuz şu manzara demokrasiye olan sadakatinizin ve devlete olan bağlılığınızın simgesidir. Şu oluşan manzara bir yerlere ders olmalı. Böyle aklıselim hareket eden komutanlarımızın açıklamalarını duydukça bu saatten itibaren tedirginliğe mahal yok diyorum." dedi.

Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Yıldız da meydanda bulunan kalabalığı selamladı. Kalabalık, "işte ordu işte komutan" sloganlarını attı.

Aşkale ilçe merkezi ve köylerinden traktörle gelen vatandaşlar, kaymakamlık önünde çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Öte yandan, protestocu bir grup da İlçe Jandarma Karakolu'na tepki göstererek saldırmaya çalıştı. Emniyet güçleri ise karakolu abluka altına alarak, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Horasan ilçesinde organize edilen "darbeye hayır demokrasiye sahip çık" mitingine ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Dörtyol mevkisinde gerçekleştirilen mitingde, çeşitli sloganlar atılarak darbe girişimi lanetlendi. İlçe merkezindeki camilerden selalar okundu.

Uzundere ilçesinde ise ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanarak, kalkışmaya tepki gösterdi.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a lehine "dik dur eğilme, millet seninle, bu dava milletin ve devletin davası ve millet burada, paralel nerede" sloganları attı. İlçe merkezinde bir süre yürüyen vatandaşlar, daha sonra Türkiye için dua etti.

- Ağrı

Yaklaşık 3 bin kişilik grup şehir meydanında toplanarak Hükumet Konağı’na kadar yürüdü.

Burada konuşma yapan Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, burada olduklarını dile getirerek, "Bu bir namus ve şeref meselesidir. Devletimiz ve demokrasi açısından da bir varlık meselesidir. Allah'ın izniyle devletimizin ve milletimizin kazanacağına inancımız tamdır." dedi.

Yalçın, vatandaşların sokaklarda demokrasiye sahip çıktığı sürece tüm ihanet girişimlerinin boşa çıkacağına belirterek, şunları kaydetti:

"Değerli kardeşlerim, sizler burada olduğunuz sürece, bu millet demokrasiye sahip çıktığı sürece bu ihanet şebekeleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Sizin ve benim vücudum çiğnenmedikçe hiç kimse Patnos’ta ve Türkiye'de milli iradeye demokrasiye el süremeyecektir."

Yapılan darbeye karşı Patnos Belediyesine ait bütün araç ve iş makineleri kaymakamlık önüne gelerek korumaya aldılar.

Eleşkirt ilçesinde binlerce vatandaş, Hükümet Konağı önünde toplanarak "Darbeye hayır, Ya Allah Bismillah Allahü Ekber" sloganları atarak sabaha kadar bekleyeceklerini söylediler.

İlçedeki tüm camilerde ezanların aralıksız okunarak dualar eşliğinde halkın iradesine ve demokrasiye sahip çıkıldı.

Eleşkirt kaymakamı Abdulkadir Okay toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "İlçemizde bir sorun yok. Halkımız özgür iradesi için burada toplanmış bulunmaktadır. Az öncede tabur komutanımız ve jandarma komutanımızla telefon ile görüştüm. İlçemizde, askerimiz halkın yanındadır, hiçbir sorun ve sıkıntı yoktur. Devletimiz çok güçlü ve büyüktür. Bu olayında üstesinden gelerek bu olayları gerçekleştirenlere gereken cezayı verecektir." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.