Erzurum

Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

23:16 16 Temmuz 2016
Türkiye darbe girişimine karşı ayakta

Erzurum ve Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı binlerce vatandaş caddeleri doldurdu. Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yapılan tepki gösterilerine ise Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek ilçede iskan edilen Ahıska Türkleri de destek verdi.

Ankara, İstanbul ve bazı noktalarda bir grup askerin devletin kendilerine emanet ettiği silahlarla demokrasiye ve halka karşı kalkışma hareketi, yurdun birçok kentinde olduğu gibi Erzurum'da da tepkiyle karşılandı. Dün geceden itibaren gün boyu cadde ve sokaklarda araçlarıyla konvoy oluşturarak duruma tepki gösteren vatandaşlar, kentteki değişik meydanlarda bir araya gelerek demokrasi nöbeti tutuyor.

Askeri kalkışmaya ilişkin haberlerin dün akşam basında yer almasının ardından kentin en işlek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Narmanlı Camisi önünden başlayıp Polis Evi önüne kadar yaklaşık 5 kilometrelik caddede kortej oluşturarak FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkilerini sürdürdü. Yürüyüş esnasında bazı vatandaşlar meşaleler yaktı.

Geceyi dışarıda geçirerek sabahlayan Erzurumlular, gün boyunca devam eden eylemlerine akşam da devam etti.

- Siyasiler ve STK temsilcileri de destek verdi

Vatandaşların tepkilerine siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Erzurum Polis Evi balkonundan yaptıkları konuşmalarla destek verdi. Konuşmacılar, FETÖ örgütünün bu girişiminin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan, Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ve futbolcular ile hafızlar kenti olarak bilinen Erzurum'da Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler de hocalarıyla sarık ve cübbe giyerek ellerindeki Türk bayraklarıyla caddedeki gösteride yer aldı.

- Ardahan'da belediye önünde toplanıldı

Ardahan'da da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini akşam saatlerinde belediye önünde toplanarak protesto etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve İl Müftüsü Aytekin Yılmaz'ın da katıldığı yürüyüşte katılımcılar, Kongre Caddesi'ni takiben Şehir Stadyumu'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda aynı güzergahı izleyen vatandaşlar, yeniden belediye önünde toplandı.

Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, burada yaptığı konuşmada, bugün milli iradeye sahip çıkma günü olduğunu ifade etti.

Sabaha kadar sokaklarda olacaklarını belirten Köksoy, "Bugün burada olmanız, çok ama çok önemli. Dün olduğu gibi bugün de sabaha kadar sokaklarda olacağız. Sizler birliğimiz ve bütünlüğümüz için buradasınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Birlikte sabaha kadar demokrasi nöbeti tutacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Müftü Yılmaz'ın duasına eşlik eden vatandaşlar, slogan atarak yürüyüşlerini sürdürdü.

- Ahıskalılar da tepki gösterdi

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yapılan darbe girişimine tepki gösterilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek ilçede ikamet ettirilen Ahıska Türkleri de katıldı.

Üzümlü'de ilçe çarşısında toplanan vatandaşlar ve Ahıska Türkleri, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Gösteriler sırasında bazı vatandaşlar araçlarıyla konvoy oluşturarak İlçe Emniyet Amirliği önünde yolu trafiğe kapatarak toplandı.

Vatandaşların yanına gelen Üzümlü Kaymakam Vekili Çağlar Tekin ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, meydanların boş bırakılmaması çağrısı yaptı.

Konuşmaların ardından vatandaşlar tekbir getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini ifade eden sloganlar attı.

Vatandaşların sabaha kadar sürecek "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.