Erzurum

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:13 18 Temmuz 2016 1 Yorum Var
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Erzurum ve Ağrı'da, vatandaşlar cadde ve meydanlardaki "demokrasi nöbetini" sürdürürken Ardahan'da darbe girişimine karşı sergilenen direnişte şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Erzurum'da vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda milli iradeye sahip çıkmak ve Türkiye'nin en büyük araç konvoyuyla tepki göstermek amacıyla "dosta güven, hainlere korku salmaya devam" sloganıyla bir araya geldi.

Kazım Karabekir Stadyumu önünde araçlarıyla konvoy oluşturan Erzurumlular, Aziziye ilçe yolundan şehir merkezi istikametine doğru FETÖ aleyhine sloganlar atarak, tekbirler getirerek ve korna çalarak seyretti.

Araç konvoyuna, yaya olarak da çok sayıda vatandaş ile özel halk otobüsleri, iş makinaları motosikletli yurttaşlar da katıldı.

- Ağrı'da vatandaşlar valiliğe yürüdü

Ağrı'da da binlerce vatandaş FETÖ'nün darbe girişiminin ilk ortaya çıkmasıyla başlattıkları demokrasi nöbetini, üçüncü günün akşamında da sürdürdü.

Ağrı Orduevi yanındaki açık otoparkta ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla toplanan Ağrılılar, darbecilerden hesap sorulmasını isteyen sloganlarla Ağrı Valiliğine kadar yürüdü. Katılımcılar, tepki ve hükümet desteklerini burada da sürdürdü.

Ağrı Valisi Musa Işın da valilik önüne çıkarak halka hitap etti.

Vatandaşlara ortaya koydukları irade için teşekkür eden Işın, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın ülke yönetiminde yer almasından itibaren bağımsızlığını, onurunu, şerefini ve istikrarını koruduğunu söyledi.

Işın, Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini istemeyenlerin darbe girişimine karşı halkla beraber canlarını ortaya koyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ölümü göze alamayanlar, zafere ulaşamaz. Biz o gün hepimiz ölümü göze alarak buraya geldik çünkü daha önce biz bu darbeci zihniyeti maalesef birkaç kere gördük. Bu ülkenin çok değerli, kahraman bir başbakanını 1960 darbesiyle idama götürdüler. Bu millet, 'Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı size yedirmeyeceğiz' dedi." diye konuştu.

- "Tükürükleriniz yeter ona"

Konuşması "idam isteriz" sloganlarıyla kesilen Işın, şöyle devam etti:

"Bakın benim daha ilginç bir teklifim var. Bence Amerika’daki kuklayı getirsinler, boynuna tasma taksınlar memleketin sokaklarında dolaştırsınlar. Bu millet o haine tükürükleriyle cevap versin. Emin olun ki, sokaklarda süründürülerek, bu halkın onun yüzüne tükürmesinden daha ağır bir ceza olamaz. Tükürükleriniz yeter ona tükürükleriniz. O her türlü ihaneti bu ülkeye yaptı."

Işın, darbe girişiminin ardından bir vatandaşın kendisine mesaj gönderdiğini dile getirerek, "Birisi bana bir mesaj gönderdi, 'Bediüzzaman Hazretlerinin Emirdağ Lahikası'nın 1. cildinin 209. sayfasında aynen şunu söylüyor; İslamiyeye darbe vuranlar oniki, onüç, ondört, onaltı sene zarfında büyük darbeler yiyecekler diyor.' İşte bu hainlerin gerçek yüzü budur. İşte bunlar gerçek manada hem devletimize hem dinimize çok büyük zararlar verdiler. " diye konuştu.

Vatandaşlar, Işın'ın konuşmasının ardından darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için dua etti.

- Ardahan'da şehitler için mevlit okutuldu

Ardahan'da FETÖ darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Merkez Camisi'nde akşam namazı sonrası demokrasi şehitleri için mevlit okunarak dua edildi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, mevlit töreni sonunda yaptığı konuşmada, mübarek peygamber ocağına fesatlık, hainlik yapmak isteyenlere, yaptıklarının hiçbir zaman yanlarına kar kalmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Hepsi kahroldu, lanetlendi, perişan oldu. Bu dünyada olduğu gibi öbür dünyada da perişan olduklarına inanıyoruz. Yapılan bu saldırı bir cinnet. Allah böyle bir cinneti, böyle bir fesatı, böyle bir terörü bu millete bir daha yaşatmasın, duamız bu. Bu son hadisede de amacına ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar. Sadece bir sıkıntı vermiş olacaklar o kadar."

Ardahan müftüsü Aytekin Yılmaz da ülke olarak tarih boyunca çok ihtilal ve muhtıra gördüklerini belirterek, "Allah bu millete bir daha böyle şeyler yaşatmasın. Gerçekten devletimiz büyük, milletimiz büyük. Alem-i İslamın umut bağladığı bir devletimizle milletimiz var. Alem-i İslam, hilafetin hizmetlerini Türkiye'den bekliyor ama haçlı zihniyeti ve onun piyonları, içte ve dıştaki düşmanlar, bu milleti birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe huzur içesinde yaşamasını istemiyor. Allah bu huzur bozan alçaklara fırsat vermesin." diye konuştu.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Murathan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin kardeşlerim. Bu haşhaşi yi getirsinler Türkiye ye hacc da şeytanı taşladıları gibi biz halka aynı şekilde Can'ımız sıkıldıkça taşlarız büyük şeytanı.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.