Erzurum

Kış kentinde hedef: dört mevsim spor

11:43 24 Ağustos 2016
Kış kentinde hedef: dört mevsim spor

YUNUS OKUR - Son yıllarda kış sporlarına yapılan yatırımlarla adından söz ettiren ve uluslararası kış sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapan Erzurum'da, çocukların yılın dört mevsimi sporla buluşturulması hedefleniyor.

Palandöken Dağı eteklerinde kurulu bin 900 rakıma sahip Erzurum'da, sporcu sayısının artırılması ve ulusal, uluslararası yarışmalarda başarı çıtasının yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Kış aylarında 5 bin çocuğu kayakla buluşturan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 'Erzurum'da yaz, kış spor' hedefiyle açılan yaz spor okulları çerçevesinde çocukları kentte yeni spor branşlarıyla tanıştırıyor.

Denizsiz kentte bin öğrenciye yüzme eğitimi vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde oluşturduğu yapay gölette de çocukları kano sporuyla buluşturdu.

Çevresinde akarsu bulunmadığı için kano yapma imkanı bulamayan çocukların, belediye tarafından oluşturulan yapay gölette kürek çekme heyecanı renkli görüntüler oluşturdu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sportif A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Erzurum'da yaz, kış spor' hedefiyle yazın ve kışın çocukları sporla buluşturduklarını söyledi.

Kış aylarında yaklaşık 5 bin çocuğa kayak eğitimi verdiklerini anımsatan Dal, şöyle konuştu:

"Denizsiz kentimizde bin öğrenciyi yüzmeyle buluşturduk. Ayrıca kentteki Olimpiyat Parkı'nda oluşturduğumuz yapay gölde yaz spor okulları kapsamında 7-14 yaş arası çocuklara kano yaptırıyoruz. Kano genelde etrafı akarsularla çevrili olan şehirlerde yapılabiliyor. Biz her zaman Erzurum'un potansiyelinin yüksek olduğunu söylüyoruz. Burada oluşturduğumuz yapay gölde de kano yaptırıyoruz. Su sporlarının temelini kendi imkanlarımızla çocuklarla buluşturuyoruz. Burada Erzurum tarihinde ilk kez oluşturduğumuz bir yapay gölde kano yapılıyor. Şehrin merkezinde böyle bir yerde ilk kez yapıyoruz. Bu anlamda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in büyük destekleri var."


- "Hedefimiz: yaz, kış spor"


Dal, Erzurum'da ilkleri başararak çocukları daha önce kentte hiç yapılmamış sporlarla buluşturmaya devam ettiklerini anlattı.

Deneyimli antrenörler eşliğinde açtıkları kurslarda çocuklara farklı branşlarda eğitim verdiklerini aktaran Dal, "Hedefimiz, Erzurum'da yaz ve kış demeden spor yapmak. Erzurum'da malumunuz kış çok çetin geçiyor. Kışın burada çocukları kayakla buluşturuyoruz. Geçen yıl beş bin çocuğa kayak eğitimi verdik. Şimdi ise açtığımız yaz spor okulları kapsamında çocukları su sporlarıyla buluşturuyoruz. Hem yazın hem kışın sporla dolu zaman geçiriyoruz." diye konuştu.


- "Erzurum'un sporcu altyapısı sağlam olmalı"


Spor şehri Erzurum'un her yıl uluslararası spor organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Dal, spor potansiyeli yüksek olan ilden başarılı sporcuların çıkmasını istediklerini dile getirdi. Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:

EYOWF gibi bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Burada her branşta deneyimli, altyapısı sağlam sporcular yetiştirmemiz lazım. Erzurum bir spor şehri. Burada bir uluslararası organizasyon olduğu zaman buradaki çocuklarımız da o müsabakalarda yer almalı. Tüm hedeflerimiz bu yönde. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.