Erzurum

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

11:55 27 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Atatürk Üniversitesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bağlantıları olanların belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüs sonrasında, FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen mücadelede Atatürk Üniversitesinin tüm kurumlarla tam bir uyum içinde çalıştığı belirtildi.

FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisakı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleştirilmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, 26 Ağustos itibarıyla 93 akademik personel açığa alınmış, bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılması için Yüksek Öğretim Kuruluna teklif edilmiştir. Ayrıca, idari kadroda çalışan 20 personel açığa alınmış, bunlardan 5'i Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarılmıştır. Atatürk Üniversitesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine sahip çıkarak eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.