Erzurum

Yeni eğitim öğretim yılı açılışı

16:10 19 Eylül 2016
Yeni eğitim öğretim yılı açılışı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, 496 bin 233 öğrenci 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ders başı yaptı.

Tunceli'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığına devredilen 2 okulda, yeni eğitim öğretimin başlaması sebebiyle ilk ders zili çaldı.

Kentte, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilen iki okuldan Eski Munzur Kolejine, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibindeki polis memuru Nedip Cengiz Eker'in adı verildi.

Nedip Cengiz Eker Ortaokulu adı ile hizmet vermeye başlayan bu okulun yanı sıra kentte Milli Eğitim Bakanlığınca devralınan bir başka okula da Vali Mehmet Türker İlkokulu adı verildi.

Yeni isimlerinin yazılı olduğu tabelaları asılan söz konusu okullarda da yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle ilk ders yılı çaldı.

- Erzurum

Erzurum'da veliler, sabahın erken saatlerinde çocuklarını okula götürdü.

Ali Ravi İlkokulunda birinci sınıfa başlayan çocuklar, okul bahçesinde sınıflarının belirlenmesini heyecanla bekledi.

Birinci sınıfa başlayan Muhammed Zakir Aktaş, "Heyecanlıyım, hafız olmak istiyorum." dedi.

Torunlarını okula getiren Ahmet Aktaş da çocukları için çok heyecan yaşadığını belirterek, "Onların başarılı olması için elimizden geldiğince dua ediyoruz. İnşallah vatana, millete hayırlı insanlar olurlar." diye konuştu.

Hakan Balkaya ise oğlu Sait'i ilkokula başlaması dolayısıyla getirdiğini, tüm veliler giibi ilk günün stresini yaşadığını anlattı.

Balkaya, "Bugün ilk gün. Memleketimiz için hayırlısı olsun, bizim için önemli olan bu. Sait'in uyku saatleri tatil dolayısıyla biraz bozulmuştu. Sabah okula gideceğiz diye uyutmaya çalıştık. Heyecanlıyız." dedi.

- 7 ilde 496 bin 233 öğrenci

Öte yandan, eğitim öğretim yılında Erzurum'da 186 bin 783, Ağrı'da 126 bin 139, Iğdır'da 49 bin 552, Tunceli'de 9 bin 434, Kars'ta 67 bin, Erzincan'da 39 bin 567, Ardahan'da 17 bin 758 öğrencinin ders başı yaptığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.