Erzurum

2017 EYOWF'a doğru

18:23 27 Eylül 2016
2017 EYOWF'a doğru

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentte düzenlenecek 2017 Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali (EYOWF) bütçesinin 40 milyon lira olacağını belirterek, organizasyonun Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımına katkı sağlayacağını bildirdi.

EYOWF hazırlıklarının görüşülmesi amacıyla Valilik Toplantı Salonu'nda, Vali Seyfettin Azizoğlu, EYOWF Genel Koordinatörü Orhan Atasoy, EYOWF direktörleri ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Vali Azizoğlu, toplantıda direktörlerle görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, söz konusu organizasyonda herkesin kendi görev alanına giren işleri bildiğini ve gerekli çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Genel koordinatör Atasoy'un da EYOWF'un bütçesi olarak 40 milyon lirayı bulan bütçe hazırlayıp bakanlığa sunduğunu dile getiren Azizoğlu, "Elimizde şu anda kullanılabilecek olarak hazırda toplam 4 milyon liralık bir kaynağımız var." dedi.

Azizoğlu, hazırlıkların sürdüğünü de belirterek, şöyle devam etti:

"Yönetim binası olarak şu anda Erzurum Teknik Üniversitesinin kullandığı rektörlük binasını aldık. Koordinatör arkadaşlarımızın burada odaları, danışma ofisleri oluşacak ve bütün çalışmalar hızla yürütülecek. Hafta sonu itibarıyla da spor genel müdürümüz buraya gelecek ve bütçeleştirmelerle ilgili konuları da onlarla görüşeceğiz. Sporcuların kalacağı yerle alakalı Kredi Yurtlar Kurumunun yurtları tahsis edildi. O dönemde gelecek bütün sporcular, ücretsiz olarak buradan istifade etmiş olacak. Sporcular dışında gelecek ebeveynler veya akrabaları için de otellerimizde rezervasyonlarımız yaptırıldı."

EYOWF'ta ulaşımla ilgili bir sıkıntı çekilmeyeceğini de belirten Azizoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ulaşımla alakalı hem Spor Genel Müdürlüğümüz hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığımız çalışmalarını yaptılar. Gelen sporcu ve misafirlerin ulaşımla alakalı bir sıkıntısı yok. Özel güvenlikle alakalı 120 kişilik kadroyla Kredi Yurtlar Kurumumuzun 80 kişilik kendi özel güvenlikleri de EYOWF süresince bu işin içerisinde olacaklar. Toplamda 200 kişilik özel güvenlik teşkilatımızla buradaki işlerimizi yürütmüş olacağız. Yakutiye Kent Meydanı müsabakaların madalya töreninin yapılacağı yer, Havuzbaşı Kent Meydanı da açılış ve kapanış seremonisinin yapılacağı alan olarak belirlendi."

Vali Azizoğlu, Erzurum olarak 2017 Şubat ayında başlayacak olan EYOWF'a en iyi şekilde hazırlandıklarını aktararak, bu festivalden Erzurum ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yüzlerinin akıyla çıkacaklarını kaydetti.

Güzel bir organizasyon yapacaklarını anlatan Azizoğlu, "Dünyaya örnek olacak bir çalışma yapılıyor. Bu manada Erzurumlulardan bu faaliyete desteğini, katkısını, ilgi ve alakasını bekliyoruz. Türkiye'nin ve Erzurum'un dünyaya tanıtımına da imkan sağlayacak bir faaliyet olacak. İnşallah güzel bir yarışma olur. Gelen misafirlerimizi de Erzurum'da en güzel şekilde ağırlar ve uğurlarız." diye konuştu.

EYOWF Genel Koordinatörü Atasoy ise organizasyona Türkiye'den antrenör ve sporcu olarak toplamda 119 kişiyle katılarak ilk sırada yer aldıklarını ifade ederek, "Festivale Türkiye'den sonra ikinci sırada 118 kişiyle Rusya, Avrupa ülkelerinden 80 ve 90'ar kişilik büyük bir katılım var. 2015'te yapılan Kış Oyunları'nda 47 ülke katılmış olmasına rağmen 920 sporcu vardı. Bizim şu anda 36 ülke olmasına rağmen bizim sporcu sayımız bin 100'ü geçti. Ülke bazında katılım az ama sporcu bazında fazla. Kesin kayıtlar 11 Ekim itibarıyla belli olacak" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.