Erzurum

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

13:43 04 Ekim 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 756 emniyet mensubu görevinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen polislere yönelik çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede, FETÖ ile bağlantısı olduğu öne sürülen aralarında bir 4. sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 4 komiser ve 17 komiser yardımcısının da bulunduğu 186 emniyet personeli açığa alındı.

Erzincan'da da 41'i rütbeli, 112 polis görevden uzaklaştırıldı.

Ağrı'da 17'si rütbeli toplam 96 polis açığa alınırken, Tunceli'deki soruşturmada ise örgütle ilişkili olduğu gerekçesiyle 100 polis görevden alındı.

Iğdır'da bir üçüncü sınıf emniyet müdürü, iki 4. sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 3 başkomiser, 5 komiser, 7 komiser yardımcısı, 2 başpolis ve 45 polis memurundan oluşan 68 polise görevden el çektirilirken, Ardahan'da da 106 emniyet personeli açığa alındı.

Kars'ta da bir 4. sınıf emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 88 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Böylelikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde, emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduğu toplam 756 emniyet mensubu görevinden alınmış oldu.

Görevden uzaklaştırılan polislere görev yaptıkları illerdeki İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğünce tebligat yapılmaya başlandığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.