Erzurum

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay:

13:52 15 Ekim 2016
Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Altay:

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, Samsung Galaxy Note7 telefonlardaki batarya sorununa işaret ederek, "Türkiye'de herhangi bir şikayet veya patlama olmadıysa, hiç olmayacak diye bir şey yok. Bu telefonların toplatılması ve kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor." dedi.

Altay AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Türkiye'de herhangi bir soruşturma başlatılmadığını söyledi.

Bu telefonların bazı ülkelerde toplandığını, Amerika'da bu konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını anlatan Altay, şöyle devam etti:

"Oysa Türkiye'de bu konuda böyle bir soruşturma yok. O nedenle Türkiye'de gerekli çalışmaların yapılması ve mağduriyet varsa giderilmesi gerekir. Türkiye, 3. dünya tüketicisi değildir. Türkiye'de herhangi bir şikayet veya patlama olmadıysa, hiç olmayacak diye bir şey yok. Bu telefonların toplatılması ve kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor."

Samsung Electronics Türkiye'nin tüm Galaxy Note7 cihazlarının kullanıcılar tarafından değiştirilebileceğinin açıkladığını hatırlatan Altay, dernek ve TBF olarak, konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

Samsung Electronics Türkiye, Galaxy Note7 Değişim Programı'nın güncellendiği, kullanıcıların, Samsung Servis Merkezlerine başvurarak, tüm Galaxy Note7 cihazlarını 18 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında değiştirebileceği açıklamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.