Erzurum

Kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

13:06 19 Ekim 2016
Kadın çiftçiler sertifikalarını aldı

Erzurum'da, "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında eğitime tabi tutulan 30 kadın çiftçi sertifikalarını aldı.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi'nde yapılan törende konuşan Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sancı, şunları kaydetti:

"Tarımsal faaliyetlerimizi arttırmak, kazançlı ve zevkli hale getirmek de kendi elimizdedir. Yeter ki bu işin doğru yöntemini bilelim. Bu amaçla kadın çiftçilerimize yemeklik baklagiller, sebze ve meyve yetiştiriciliği eğitiminin yanı sıra ev ekonomisi, hayvan bakımı ve hastalıkları, gıda ve süt hijyeni, kadınların genel sorunları gibi diğer konularda da eğitimler verilmiştir. Bundan sonra yapacakları faaliyetlerinde bu bilgileri kullanacaklar. Kendilerine başarılı çalışmalar diliyorum."

Daha sonra 30 kadın çiftçi, sertifikalarını aldı.

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan proje ile ilin tarım ve hayvancılık potansiyelini değerlendirmek, verimli hale getirmek, çiftçilerin kazançlarını arttırmak, aile ekonomisine ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamak amacı ile kadın çiftçilere, yemeklik baklagiller, sebze ve meyve yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Törene, Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Engin Sancı, Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Daldal, Oltu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, şube müdürleri ve kursiyerler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.