Erzurum

Erzurum'daki "dolandırıcılık" davasında karar

11:56 20 Ekim 2016
Erzurum'daki "dolandırıcılık" davasında karar

Erzurum'da nitelikli dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, 13 yıl bir ay hapis ve 30 bin 570 lira adli para cezasına mahkum edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Taner Saloğlu katılmadı, salonda taraf avukatları hazır bulundu.

Mağdurlardan Nevzat Tozoğlu, sanığın kendisine 15 bin lira ödemesi gerektiğini belirterek, zararının karşılanması halinde şikayetinden vazgeçeceğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa, kendisini "eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın basın danışmanı" ve "Cumhuriyet Başsavcısı'nın özel kalem müdürü" olarak tanıtıp çeşitli vaatlerde bulunarak 9 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 13 yıl bir ay hapis ile 30 bin 570 lira adli para cezası verdi, ayrıca yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme, diğer müştekilere karşı dolandırıcılık suçunun unsurları oluşmadığından sanığın bu suçlardan beraatine karar verdi.

Şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada kendisini "eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın basın danışmanı", "Cumhuriyet Başsavcısı'nın özel kalem müdürü" olarak tanıtan ve yüksek makamlarda tanıdıkları olduğunu söyleyerek 14 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Saloğlu, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanmıştı.

Bir süre sonra kefaletle serbest bırakılan Saloğlu hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan her mağdur için 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere 28 yıldan 98 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.