Erzurum

Erzurum'da emniyet binasına "roketatarlı saldırı" davası

13:26 20 Ekim 2016
Erzurum'da emniyet binasına "roketatarlı saldırı" davası

Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne, geçen yıl roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledikleri öne sürülen terör örgütü PKK üyesi 3 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Barış Kahraman, Ramazan Bingöl, Kadir Gümüş, bu kişilerden şikayetçi olan 17 polisten 6'sı ve taraf avukatları katıldı.

Kimlik tespiti yapılmasının ardından savunmaları istenilen sanıklardan Bingöl, 2 yıldır Tekirdağ'da yaşandığını ve olay tarihinde de bu ilde olduğunu savunarak, olay öncesi keşif yaptığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Diğer sanıklar Gümüş ve Kahraman ise Kürtçe olarak savunma yapmak istedikleri belirterek, savunma yapmadı.

Mahkeme heyeti, sanıkların ifadelerinin alınması için tercüman atanmasına ve tutuklu sanıkların bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Ağustos 2015 tarihinde, gece saatlerinde Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik PKK'lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği, bir roketin müdürlük ile aynı yerde bulunan polis lojmana isabet ettiği belirtildi.

Polisin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin yeniden roket atmaya fırsat bulamadığı ve saldırı sonrası olay yeri yakınındaki boş arazide roketatar ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, sanıklardan Barış Kahraman ve Kadir Gümüş'ün PKK terör örgütü üyesi oldukları ve örgütün amacı olan ülke bütünlüğünü bozmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği, birden çok kişiyi öldürmeye teşebbüs ettikleri, Ramazan Bingöl'ün ise saldırı öncesi keşif yaparak bu kişilerle hareket ettiği kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis, "birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olma", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etme" suçlarından da yine her birinin ayrı ayrı 26 yıldan 45 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.