Erzurum

Oltu'da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" anıldı

17:27 27 Ekim 2016
Oltu'da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" anıldı

Oltu ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Oltu Yurt Müdürlüğü tarafından açılan resim sergisinde "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" anıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu Oltu Yurt Müdürlüğü Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, darbe gecesi yaşanan direniş resimleri sergilendi.

KYK Oltu Yurt Müdürü Hatice Özulus, burada yaptığı konuşmada, hain kalkışmanın öğrencilerin hafızalarında her zaman canlı kalmasını istediklerini ifade etti.

Özulus, 15 Temmuz gecesi hainlerin ülke, millet, demokrasi, cumhuriyet ve aydınlık geleceği yok etmek için harekete geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Milletimiz bu darbe girişimini daha doğrusu iç savaş girişimini sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bastırmaya çalışmışlar ve çok şükür başarmışlardır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma programı olarak kutlanacak. Bizde onların bıraktıkları bu emaneti sizlere aktarmaya anımsatmaya çalışacağız. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla Türkiye artık yeni bir döneme girmiş ve bu güzel ülke 15 Temmuz öncesinden daha güçlü ve daha kararlı hale gelmiştir."

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından kahramanlık şarkı ve şiirleri okundu. Program şehitler için okunan Kur'an tilaveti ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.