Erzurum

Cumhuriyet 93 yaşında

16:48 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Oltu ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler ilçe stadında devam etti.

Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay İlhan Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Toprak, askeri erkan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende, saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Zengin, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nı hep birlikte, büyük bir coşku ve sevinçle kutladıklarını söyledi.

Türk milletinin, tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini belirten Zengin, şunları söyledi:

"Dün olduğu gibi bugün de hepimize düşen görev iç ve dış düşmanların, vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılarına karşı milletimizin, meclisimizin aldığı kararlar doğrultusunda birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmek ve devletimize sahip çıkmaktır. Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir."

Ülkede, 15 Temmuz'da FETÖ'nün, anayasal düzeni askıya almak, kaosa, iç savaş, hatta işgal ve bölünmeye sürükleyecek bir girişimde bulunduğunu aktaran Zengin, bu girişimin yüce Türk milleti tarafından boşa çıkartıldığını anlattı.

Öğrencilerin şiir ve kompozisyonlar okumasıyla süren program, oratoryo, halk oyunları gösterisi ve geçiş töreni ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.