Erzurum

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

21:46 25 Kasım 2016
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bütün dünyada demokrasi nutukları atan Amerika ve Avrupa başta olmak üzere ülkeler, 'Afganistan'a, Libya'ya demokrasi götüreceğiz. Biz demokrasiyi tesis etmek ve halkın iradesini tecelli ettirmek için bu savaşları yapıyoruz' diye Afganistan'ı, Irak'ı işgal eden Libya'ya saldıran güçler, her ne hikmetse Türkiye'deki 15 Temmuz kalkışmasına gelince dillendirdiği demokrasiyi unutuveriyor." dedi.

Erbakan, vakıf tarafından Erzurum Müftülüğü Salonunda düzenlenen "Irkçı Emperyalizmin ve Siyonizmin Planlarından Kurtulmanın Yolları" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 8 güçlü ülkenin "Paramız, gücümüz, silahımız var" diyerek G-20'yi kurduğunu anlattı. 190 ülkedeki 7 milyar insanla ilgili kararların sadece bu 8 güçlü ülke tarafından verildiğini ifade eden Erbakan, şöyle konuştu:

"Ne hakla bu kararları veriyorsun? 'Kuvvet sahibiyim, gücüm, silahım ve param var onun için' diyor. 'Güçlüysem öyleyse haklıyım. Ben ne dersem o olur' diyor. Bütün dünyada demokrasi nutukları atan Amerika ve Avrupa başta olmak üzere ülkeler, 'Afganistan'a, Libya'ya demokrasi götüreceğiz. Biz demokrasiyi tesis etmek ve halkın iradesini tecelli ettirmek için bu savaşları yapıyoruz' diye Afganistan'ı, Irak'ı işgal eden Libya'ya saldıran güçler, her ne hikmetse Türkiye'deki 15 Temmuz kalkışmasına gelince dillendirdiği demokrasiyi unutuveriyor. Bir tarihçi çıkıp da dilinin ucuyla '15 Temmuz olayını kınıyoruz' bile demiyor. Bırakın kınamayı ve karşı durmayı tam tersine destek oluyor."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısız olması sebebiyle üzülen ülkelerin bulunduğunu savunan Erbakan, bunun o ülkelerin yaptığı açıklamalardan ve medyalarındaki haberlerden açıkça görüldüğünü dile getirdi.

Erbakan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine de değinerek, şunları ifade etti:

"(Bu adamı bize iade edin) dendiği zaman takındıkları tavrı görüyoruz. Ne oldu sizin demokrasi savaşçılığınız, ne oldu halkın iradesi? Aynı şekilde Mısır'da Sisi'nin yaptığı darbeye gelince bu demokrasi nutukları atan adamların son derece adaletsiz, çifte standartlı bir şekilde Mısır'daki darbeyi kınamadıklarını, tam tersine Türkiye'deki 15 Temmuz olayı gibi Mısır'daki askeri darbeyi desteklediğini görüyoruz."

Dünyayı yöneten ülkelerin yönetim anlayışının kendi çıkarları doğrultusunda olduğunu aktaran Erbakan, bu devletlerin işine geldiği zaman demokrasiyi savunduğunu, gelmediğinde de demokrasiyi çöpe attığını dile getirdi.

Erbakan, "Yine bugün dünyanın herhangi bir yerindeki silahlı bir grubun eylemleri Amerika'nın ve İsrail'in dünya siyonizminin işine geliyorsa onlar terörist olmuyor. Ama oradaki silahlı grubun eylemleri Amerika'nın, İsrail'in işine gelmiyorsa siyonizmin planlarını bozuyorsa, o grup dünyanın en azılı teröristi oluyor. O grubun başındaki adam, kırmızı bültenle aranan bir terörist başı oluyor. Dünyada bir olayın terör eylemi olup olmaması bunların işine gelip gelmemesiyle ilgili." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erbakan Vakfı İl Temsilcisi Harun Dumlu, Erbakan'a plaket ve hediyeler verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.