Erzurum

EYOF 2017

20:59 15 Şubat 2017
EYOF 2017

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) erkekler buz hokeyinde Türkiye, A Grubu'ndaki son maçında Fransa'ya 10-0 yenildi ve organizasyona veda etti.

Buz Hokeyi Arena'da oynanan maçta milli takım, ilk periyodu 4-0 geride tamamlarken, ikinci çeyrek sonunda skor 7-0'a geldi. Milliler, son periyotta da kalesinde 3 gol daha gördü ve müsabakadan 10-0 yenik ayrıldı.

Bu sonuçla, gruptaki iki maçını da kaybeden Türkiye, organizasyondan elendi.

Karşılaşmayı, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya ile Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay ve vatandaşlar da izledi.

Başkan Bülent Akay, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, milli takımın grupta yaptığı iki karşılaşmayı da kaybettiğini anımsatarak, "İlk maçımızı buz hokeyinde dünya ikincisi olan Rusya ile yaptık. Ardından dünya sıralamasında ilk 16 içinde yer alan Fransa ile karşılaştık. İki maçımızı da kaybettik ama oynadıkça bu çocuklar daha iyiye gidecek." ifadelerini kullandı.

Akay, Rusya maçı sonrası sosyal medyada yer alan eleştiriler nedeniyle oyuncuların çok üzüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milli sporcularımız maç yaparak gelişecek. Milli takımlarımıza sahip çıkmamız lazım. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu oyuncularımızı ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, oyuncularımızı aradı ve destek verdi. Sosyal medyadaki eleştiriler çocuklarımızı kamçıladı. A ve 20 Yaş Altı Milli Takımı oyuncuları, çocuklarımızı arayıp destek verdi. Bu maçlar çocuklarımıza tecrübe kazandırdı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.