Erzurum

Erzurum'da sendikacı Dönmez'in yargılandığı "FETÖ" davası

19:03 21 Şubat 2017
Erzurum'da sendikacı Dönmez'in yargılandığı "FETÖ" davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Aktif Eğitim Sendikasının (Aktif Eğitim-Sen) Tekman Şube Başkanı Şafak Dönmez, sendika üyesi Yusuf Korkut ve Muhsin Mayda'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Korkut, Şafak Dönmez katıldı. Tutuksuz sanık Muhsin Mayda ise Gümüşhane'de oturduğu için duruşmaya Kelkit Asliye Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada, ilk celseye katılmayan Mayda'nın kimlik tespitinin ardından savunması alındı.

Mayda, savunmasında, FETÖ lehine paylaşımlar yaptığı iddia edilen twitter hesabının olmadığını ve telefonunun Tekman Savcılığında bulunduğunu, telefonun incelenmesi halinde böyle bir paylaşımının olmadığının görüleceğini söyledi.

Örgütle ilgili bir yurtta kaldığı da anımsatılan Mayda, "Bana müdürün ikazda bulunmasından bir gün sonra yurttan çıktım. Öğretmen arkadaşların evinde bir ay kaldıktan sonra görevlendirmemin bitmesi sonucu görev yerime döndüm." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgütün şifreli haberleşme programı ''ByLock'' kullanıcısı sanıklardan Şafak Dönmez'in, Aktif Eğitim Sendikası Tekman İlçe Şube Başkanı olduğu, örgütün "Bankaya 1 lira dahi olsa para yatırın" talimatı üzerine hesap açtırdığı, ilçede kayyum atanan örgütün yurduna gidip geldiği, üniversite eğitimi boyunca FETÖ/PDY evlerinde kaldığı ve dershanelerine gittiği anlatılıyor.

Sanık Yusuf Korkut'un da aynı derneğe üye olduğu, kayyum atanan aynı yurda gidip geldiği ve ebe olan eşinin tayininin çıkması üzerine, eşinin çalıştığı hastanenin müdürü Hanefi Keskin'i telefonla arayarak "Bıçağın önü ve arkası da şimdilik kesiyor ama bu devran dönecek, bir gün sıra size de gelecek." şeklinde tehdit içerikli ifadeler kullandığı belirtilen iddianamede, Muhsin Mayda'nın ise öğretmen olarak ilçeye geçici görevlendirildikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürünce uyarılmasına rağmen FETÖ/PDY ile bağlantılı yurtta kalmayı sürdürmesi üzerine geçici görevlendirilmesinin kaldırıldığı aktarılıyor.

İddianamede, Mayda'nın "twitter" hesabında yapılan araştırmada 17-25 Aralık'tan itibaren FETÖ/PDY'yi övücü tarzda paylaşımlar yaptığının tespit edildiği belirtilerek, Korkut, Mayda ve Dönmez'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.