Erzurum

Hatıra kalsın diye video çektiler fenomen oldular

19:19 07 Mart 2017
Hatıra kalsın diye video çektiler fenomen oldular

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin tiyatro kursuna gelecek kursiyerlere moral ve motivasyon vermek amacıyla çektikleri video, sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesinin Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi veren aynı merkezin Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı ile 30 tiyatro kursiyeri, tiyatro kursunda yaşadıklarını eğlenceli anları kayıt altına almak ve kendilerinden sonra aynı kursa gelecek öğrencilere moral ve motivasyon verilmesi amacıyla bir video hazırladı.

Tiyatro sanatçısı Çılgı ve kursiyerler, sanat merkezinde prova yaparken hazırladıkları videoyu daha sonra kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Daha sonra çeşitli basın kuruluşlarının internet sitelerinde de paylaşılan video binlerce kişi tarafından tıklandı.

Sosyal medyada adeta fenomen olan Çılgı ile öğrencileri, karşılaştıkları yoğun ilginin mutluluğunu yaşıyor.

Emrah Çılgı AA, muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada ilgi gören videolarını öğrencileri ile hatıra amaçlı çektiklerini söyledi.

Bu video ile tiyatro kursuna gelecek olan diğer kursiyerlere de moral ve motivasyon vermek istediklerini dile getiren Çılgı, söz konusu videoyu paylaştıktan sonra sosyal medyada "öğretmen" olarak adlandırıldığını aktardı.

Çılgı, kendisinin öğretmen olmadığını tiyatro sanatçısı olduğunu ifade ederek, "Hatıra kalsın diye arkadaşlar ile video çekelim istedik. Ancak çektiğimiz video sosyal medyada ve bir çok ulusal sitelerde yer alarak paylaşıldı. Bu da bizi mutlu etti." diye konuştu.

- Video sosyal medyada yoğun ilgiyle karşılaştı

Tiyatro eğitimi alan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yüksek olması amacıyla bu tarz çalışmalara önem verdiklerini anlatan Çılgı, şöyle devam etti:

"Provaya başlarken aniden bir fikir geldi aklımıza. Tamamen tiyatral bir şey olsun istedik ve gayemize ulaştık. Bizde şiddet olmaz. Tiyatro canı gönülden sevilen bir sanat. Öğretmen olmasak bile eğitimciyiz. Güzel bir anı kalsın diye yaptık ama biraz sınırları aştı. Çok güzel geri dönüşler ve sosyal medyada yoğun ilgi oldu. Meslek icabı alkışı sevdiğimizden dolayı bu ilgi bizi rahatsız etmedi. Sosyal medyadaki şahsi hesaplarıma tanımadığım çok sayıda kişiden arkadaşlık istekleri geliyor."

Çılgı, amaçlarının sanatla uğraşarak gençlere güzel işler yaptırmak olduğunu ifade etti.

Tiyatro kursiyerlerinden İskender Yeşilçayır da yaklaşık 2 yıldır tiyatro kursu aldığını belirterek, "Sosyal medyada trol amaçlı bir sürü video dolanıyor. Amacımız eğlenceydi. Daha önceden yapılan bir videoya benzetmekti. Ama bizim video biraz daha eğlenceli çünkü sonu çok daha eğlenceli bitiyor. Sinema yönetmeni hocamız sayesinde hazırladığımız videoyu 5 dakikada çektik." diye konuştu.

Söz konusu videoda Çılgı'nın kursa gelen öğrencilerle yaptığı el şakaları ve kursiyerlerle yaptıkları ilginç hareketler dikkati çekerken videonun sonunda kursiyerlerin topluca Çılgı'yı kovaladıkları gözleniyor.









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.