Erzurum

Erzurum'daki FETÖ/PDY üyeliği davasında karar

12:35 17 Mart 2017
Erzurum'daki FETÖ/PDY üyeliği davasında karar

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen, 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya daha önce öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu sanık Bilgihan Aksan ile avukatı Volkan Morkoç katıldı.

Geçen celse cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma için süre isteyen sanık avukatı Morkoç, mütalaaya iştirak etmediklerini söyledi.

Müvekkilinin Bank Asya'da hesabı bulunduğunun doğru olduğunu belirten Morkoç, "Söz konusu hesap çok önceden açılmış olup, 17-25 Aralık'tan sonra hiçbir para yatırma olmamıştır. Bu dahi destek vermeme adına durumunu göstermektedir. Sanık ByLock programını yüklemediğini ve kullanmadığını söylemiştir. Bu manada programın içeriği ve mesajlaşması belirlenerek durumun ortaya çıkması gerekmektedir." diye konuştu.

Son sözleri sorulan sanık Aksan, "Bank Asya ve Aktif Eğitim Sendikasına üye olmamdan dolayı istemeden bu örgüte fayda sağlamışsam pişmanım. Kesinlikle ByLock kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırdı.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede daha önce öğretmenlikten ihraç edilen şüpheli Bilgihan Aksan'ın, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in bereket ve işlerin yolunda gitmesi amacıyla üst düzey örgüt mensuplarına gönderdiği bir dolarlık banknotlardan bulundurduğu ve örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para yatırdığı belirtilmişti.

Aksan'ın, örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı aktarılan iddianamede, örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikasının da üyesi olduğuna işaret edilmişti.

İddianamede, Aksan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

- Bir dolarlık banknotun gelin arabasından dağıtıldığını iddia etmişti

Bilgihan Aksan, ilk duruşmada evinde ele geçirilen bir dolarlık banknotun kızına ait olduğunu ileri sürmüş, "Evimde ele geçirilen para kızıma ait. Bu para kızımın dayısının düğününde gelin arabasından dağıtıldı. Bu paranın herhangi bir özelliği yoktur. Piyasadan alınmış sıradan paradır." şeklinde savunma yapmıştı.

Sanık Aksan, Bank Asya'yı faizsiz banka olduğu için tercih ettiğini belirterek, "Bank Asya'da yaklaşık 15 yıldır hesabım var. 17-25 Aralık sürecinden sonra da hiç para yatırmadım. Bankada altın hesabı açtırmadım, bireysel emeklilik yaptırmadım ve kredi kartını bile kullanmadım. Hesabımı da 2016 başlarında kapattım." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.