Erzurum

"PKK, DEAŞ, FETÖ çeteleri bu millete diz çöktüremez"

15:44 18 Mart 2017
"PKK, DEAŞ, FETÖ çeteleri bu millete diz çöktüremez"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Üzerimize PKK, DEAŞ, FETÖ çetelerini göndererek bu millete diz çöktüreceklerini sanıyorlar, çöktüremezler. Bu topraklar hep şehit kanlarıyla sulanmış. Allah bize zorluk göstermesin, Cenabı Hakk memleketimize, milletimize yardımcı olsun. Ne bu toprakları kimseye teslim ederiz ne de şehitlerimizin mirasına bir halel getiririz." dedi.

Bakan Akdağ, Erzurum Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Erzurum Öğretmenevi'nde düzenlenen programda şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua edilmesinin ardından programda konuşan Akdağ, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılını minnetle andıklarını söyledi.

- "40 senedir milletin üzerinde oyunlar oynanıyor"

Şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını ifade eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Çocukluğumuzda hep Çanakkale ile büyüdük. Orada yapılan işin kıymetini biliyoruz. Çanakkale düşseydi, biz bugün, bu vatan toprağı üzerinde olmayacaktık. Mesele bununla bitmedi. O gün Çanakkale'de milletin namusunu muhafaza etmek için kendi inandıkları dini yaşayabilmek için, ezanlar susmasın diye şehit olan kardeşlerimiz bize bir vatan emanet ettiler. Bu vatan onlardan bize mirastır. Onun için biz bu topraklar üzerinde huzurla yaşıyoruz. Ama son 40 senedir bu milletin üzerinde zamanında Çanakkale'de oynandığı gibi başka oyunlar oynanıyor."

Şehit aileleri ile gazilerin aslında ülke üzerinde oynanan bu oyunların bedelini ödemeye devam ettiğini belirten Akdağ, bu oyunların milleti esarete sürüklememesi ve bayrağın, inancın düşmanlar elinde kalmaması için vatan evlatlarının şehadet şerbeti içtiğini ve gazi olduğunu dile getirdi.

- "Allah şehitleri seçti ve cennetiyle şereflendirdi"

Ailelerin, şehit olan yakınları için büyük hasret duyduğuna dikkati çeken Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler ki o hasreti ailelerle bir araya geldiğimizde çoğu zaman hissediyoruz. Bir de şehitlerimizin ailelerini düşünelim, onlar büyük hasret içerisindeler. Ancak şunu da biliyoruz, 'şehit olan kardeşlerimiz seçilmiş insanlardır. Cenabı Allah onları seçti.' Şehadet öyle bir mertebedir ki seçilmemiş birinin şehit olması mümkün değil. Askerlerimiz, polislerimiz bunların hiçbiri tesadüfen şehit olmadılar. Allah onları seçmişti, cennetiyle şereflendirdi. Biliyoruz ki şehitlerimiz ailelerinden başlayarak şefaatçi olacaklar. Şehit olmak bir aile için yaşayacakları en büyük şereftir."

Akdağ, 15 Temmuz günü hain FETÖ çetesinin bir darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, darbe girişiminde şehit olan kişilerin aileleriyle zaman zaman bir araya geldiklerini aktardı.

- 60 yaşında şehit olan dedenin hikayesini anlattı

Akdağ, şöyle devam etti:

"15 Temmuz şehitlerimizden bir kardeşimizin Ankara'da evine taziyeye gittik. Bu hain çetenin bütün bir millete saldırdığı o zor gecede, haberi duyar duymaz evinde damadı, 60 yaşında kendisi ve üç kızı var. Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gidiyorlar. Evinde hep 'ben inşallah şehit olacağım' diyormuş. Çocukları ona, 'baba savaş olsa seni savaşa göndermezler ki, nasıl şehit olacaksın?' diyorlarmış. O da 'yok şehit olacağım' demiş. İki kız hafif yaralanırlar, babayla damadı şehit olurlar. Bu şehitlik bize Hazreti Hamza'dan gelen miras. Bu şehitlik Bedir'de, Uhud'da bize büyüklerimizden kalan miras. Size şehitliğin ne kadar büyük bir mertebe olduğuna anlatmaya ihtiyaç yok."

Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Akdağ, milletin bu süreçlerde canını hiç düşünmeden vatan ve millet için feda ettiğini bildirdi.

- "PKK, DEAŞ, FETÖ çeteleri bu millete diz çöktüremez"

Recep Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İçinde bulunduğumuz dönem bir Çanakkale değildir. Ama ikinci bir Çanakkale'dir. Bu milletin üzerinden kaç tane terör örgütünün hesabı var. Arkalarında da onları destekleyen hain güçler var. Ama bilmiyorlar ki bu milletin 80 milyonu yeri geldiğinde şehit olmaya hazırdırlar. Bunu bilmiyorlar. Üzerimize PKK, DEAŞ, FETÖ çetelerini göndererek, bu millete diz çöktüreceklerini sanıyorlar, çöktüremezler. Bu topraklar hep şehit kanlarıyla sulanmış. Allah bize zorluk göstermesin, Cenabı Hakk memleketimize, milletimize yardımcı olsun. Ne bu toprakları kimseye teslim ederiz ne de şehitlerimizin mirasına bir halel getiririz."

Vali Azizoğlu ise Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılını minnetle andıklarını belirterek, "Tarihimizin her döneminde olduğu gibi Türk milleti vatan, memleket her dara düştüğünde vatan ve devlet nasıl korunur onu en güzel şekilde ve destan olacak şekilde göstermiştir. Çanakkale'de bu destanlardan bir tanesidir." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.