Erzurum

Erzurum'da 3 polis memurunun FETÖ davası

21:42 23 Mart 2017
Erzurum'da 3 polis memurunun FETÖ davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma sonucu "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla haklarında dava açılan 3 polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkan Bayrak, Tevfik Pala ve Serdal Kütükçü ile sanık avukatları katıldı.

Kimlik tespitinde bulunulması ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Sanık Kütükçü, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini ve herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığını ileri sürerek, "Hakkımdaki ByLock tespitini kabul etmiyorum, ben bu programı yüklemedim. Bank Asya'da kaydım bulunmamaktadır. Para aktarımı olarak görülen ise davadan dolayı avukatıma farklı bir bankadan havale yaptım. Avukatın hesabının Bank Asya'da olduğunu bilmiyordum." ifadelerini kullandı.

Sanık Pala, Bank Asya'daki hesabının 2011 yılında açıldığını ve mevduat hesabındaki parasını sadece dolara çevirdiğini söyledi.

Özel bir taleple para yatırma ve yeni hesap açma gibi işlemlerinin olmadığını belirten Pala, şunları kaydetti:

"Zaman zaman bankaya para yatırdım. Bunlar olağan bankacılık hareketleriydi. Özel bir sebebi yok. ByLock programını hiç kullanmadım, kimseye mesaj atmadım. Polis olan bir arkadaş sadece futbol maçlarıyla ilgili haberleşmek için bir program kurmuştu şeklinde hatırlıyorum. Fakat programın adının ByLock olduğunu hatırlamıyorum. Bu yapıyla bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Sanık Bayrak ise ByLock programını kullanmadığını ve nasıl çıktığını bilmediğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Erkan Bayrak, Tevfik Pala ve Serdal Kütükçü'nün FETÖ/PDY terör örgütünün kullandığı şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, Asya Katılım Bankasında her üç sanığın da hesaplarının bulunduğu, 31 Aralık 2013'ten sonra terör örgütü liderinin talimatı doğrultusunda bankayı güçlü göstermek için bankacılık işlemlerinde bulundukları, sanık Bayrak'ın hakkında teşhis olduğu ve sanık Pala'nın evinde örgüte ait yayınlar bulunduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.